Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i tern ca. 2x2 cm og brunes i margarinen, sammen med skalotteløgene i en tykbundet gryde. Skær peberfrugt ud i strimler, gulerødder i tynde skiver, (og champignoner i halve hvis de er friske) Og kom det med i gryden. lad det brune i ca. 4-5 min. Kom derefter de hakkede tomater, tomatpuré, paprika, spidskommen og oksebouillon i, og lad retten simre i 30-45 min. Nu skulle kødet gerne være smagrigt og dejlig mørt, kom så cocktailpølser i lad dem varme med de sidste 5 min. Put til sidst fløden i, og lad retten koge op, og jævn sovsen med evt. maizena majsstivelse (mel kan også anvendes, brug dog evt. en si pga. klumper) Kartoffelmos: skræl og kog kartoflerne mens gryderetten simrer, så passer tilberedning- og kogetiden cirka. Skræld kartoflerne og skær dem i små stykker, kog dem i en gryde i ca. 15 min. Mos kartofler med evt. en elpisker, og kom samtidig smør og mælk i, til det har en god konsistens. Til sidst smages mosen til med salt, peber og lidt revet muskatnød. Serveres med et godt brød og evt. frisk salat. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal personer: 2 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien op og rist finthakket ingefær og hvidløg heri under omrøring. Tilsæt kødet og rist ved ret stærk varme et par minutter. Tilsæt de snittede peberfrugter og rist yderligere et par minutter, før sukkerærter og spirer blandes ved ristes med ca. 1 minut Stænk med soyasauce og sesamolie, smag til med salt og peber. Server over nykogte nudler. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet blandes med løg, mælk, salt, peber, æg, mel, presset hvidløg, hakket peberfrugt i små tern og hakket forårsløg. Formes til frikadeller og steges i olie og flydende margarine 4-5 minutter på hver side. Tips: Tilsæt mælk lidt af gangen til tilpas konsistens. Bliver farsen for blød kan der tilsættes lidt ekstra mel. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Kom dem i en plastpose sammen med melet og ryst dem godt, så alle skiver bliver dækket af mel. Smelt lidt fedtstof på en pande og rist squashskiverne kort heri på begge sider. Tag squashen af panden. Pil og hak løget. Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske, og skær dem i mindre stykker - tomater fra dåse er klar til brug. Svits løgene let i olie, tilsæt det hakkede kød og lad det hele brune på panden. Kom tomater i og varm det ca. 10 minutter til vædenj næsten er kogt væk. Krydr med oregano, salt og peber. Riv osten. Læg i et ovnfast fad lægges halvdelen af squashen, herover halvdelen af kødblandingen og halvdelen af osten. Fordel resten af squash, kød og ost i samme rækkefølge. Sæt fadet i ovnen ved 190 grader C. alm. ovn ca. 30 minutter. Giv kartofler og en skål salat til |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Al synlig fedt fjernes fra kødet og det skæres i tern. Olien hældes i en gryde. Når olien er varmet op, svitses kød og hakket løg i gryden ca. 5-10 minutter. Bouillon hældes ved. Retten simrer ca. 20 minutter. Squashen skæres i store tern. Squashen kommes i gryden sammen med de grønne bønner. Småkoger igen ca. 10 minutter. Jævnes med Maizena udrørt i lidt vand. Efter 5 minutter tilsættes hakket persille. Retten smages til med salt og peber. Risene koges efter anvisning på pakken. Herefter er denne friske sommergryde klar til servering. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fyld: Sæt broccolien over i kogende vand og kog dem i 5-6 minutter og hæld vandet fra, mos den. Hak champignonerne fint. Bland broccoli, champignon og det hakkede kød og rør det med æg og mel. Tilsæt salt, peber og presset hvidløg. Fyld farsen i det udbenede kalkunbryst, snør det og steg i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time. Ovnstegte kartofler: Kartoflerne skrælles og skæres i både eller skiver. Pensel et ildfast fad med olie. Læg kartoffelbådene i fadet og drys med salt og peber. Ryst fadet så kartoflerne blandes og sæt dem i ovnen sammen med kalkunen i ca. 40 minutter. Basilikumsauce: Hak løget og sautér det i olien i 2 minutter. Tilsæt hvidvin og bouillon og lad det koge i 5 minutter til ca. 1/3 er fordampet. Rør kvark med maizena og pisk det i saucen til den jævner. Tag den straks af varmen og blend saucen med basilikum og brøndkarse. Smag til med salt og peber. |
Antal personer: 12 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bøffer: Farsen røres godt sej (meget længere end til alm. Fars). Farsen formes til tynde firkantede bøffer på størrelse med brødet. Bøfferne steges i olie på pande, et par minutter på hver side. Løg: Løgene hakkes og ristes på en pande i olie med et drys sukker til løgene er klare. Tilsæt vand, når vandet er dampet væk er løgene færdige, smag til med salt. På en skive toastbrød lægges en skefuld løg, og en bøf lægges på. På en anden skive toastbrød smøres burgerdressing, og brødet lægges på bøffen med dressingen nedad. Toasten kan nu gemmes på køl, pakkes ind og fryses, eller smides direkte i toasteren. |