Fyldte squash med oksekød (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 mellemstore squash
200 g.løg
20 g.smør
300 g.mager hakket oksekød
1 spsk.tomatpure koncentreret
0.5 tsk.basilikum, tørret
1 tsk.oregano, tørret
2 spsk.creme fraiche 18%
 salt
 peber
 
Til gratinering: 
2 spsk.rasp
30 g.revet emmentaler
 
Skær squash igennem på langs. Skrab indmaden ud med en ske, så skallerne er ca. 1 cm. tykke.
Hak squashkødet groft.

Skær løget i tern og svits det i smørret på en pande. Tilsæt oksekødet og lad det svitse med, til det har skiftet farve.

Kom tomatpuré, squashkød, hakket basilikum og oregano på panden og lad det stege et par min. ved stærk varme, så væden fordamper. Tag panden fra varmen og rør creme fraichen i og smag til med salt og peber.

Anbring squashskallerne i et ovnfast fad, og fordel fyldet i dem. Drys rasp og revet ost over. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter til osten er smeltet og squashene er møre.

Server med flutes til.

Kalkunbryst med frisk pasta (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kalkun i strimler
500 g.frisk pasta
5 dl.Hvid mælkesauce 4%
 Frisk basilikum
100 g.champignoner
 
Steg kalkunkødet på en varm pande, så det er gennemstegt.

Tilsæt de hele rengjorte champignoner, og svits dem let. Tilsæt saucen og lad det hele simre i 10 minutter.

Pastaen tilberedes som anført på pakken.

Evt. med salat og lune flutes.

Karbonader (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hakket svinekød
50 g.hvidt brød
0.5 dl.sødmælk
 salt
 peber
 
 hvedemel
25 g.smør
 
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen.

Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel.

Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side.

Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Tips:

Kan serveres med kogte hvide kartofler og stuvede ærter og gulerødder

Broget hverdagsgryde (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.finthakket løg
2 fedfinthakket hvidløg
3 spsk.olie
500 g.hakket oksekød
3 dl.ris
2 tsk.paprika
0.5 tsk.allehånde
0.5 tsk.cayennepeber
8 dl.oksebouillon
300 g.dybfrosne majs
300 g.dybfrosne fine ærter
1 ds.flåede tomater
 salt
 peber
 
 Pynt:
1 peberfrugt
 
Svits de finhakkede løg og hvidløg i olie, indtil løgene er klare, men kun let gyldne.

Tilsæt det hakkede kød og rør, til kødet har delt sig.

Tilsæt ris (rå) og krydderier og bland det hele godt. Hæld bouillonen og tomaterne i gryden og dæk med låg. Lad retten småsnurre under låg 20-30 minutter. Spæd evt. mere væske til.

Tilsæt majs og ærter. Kog retten videre ca. 10 minutter uden låg. Smag retten til.

Servering:
Retten serveres i gryden. Tynde ringe af peberfrugt lægges over.

Kylling ballotine med kantareller (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 hele kyllingelår med rygben
8 bacon i skiver
 
Fyld: 
350 g.kantareller
1 bdt.Persille
2 fedhvidløg
10 g.smør
 
Sovs: 
4 tsk.syltet grønne peberkorn
10 g.smør
0.5 dl.hvidvin, tør
1 dl.piskefløde
0.5 spsk.Hvedemel
 
Kyllingelårene udbenes, de skal stadig hænge samme i et stykke. Benene fra lårene kan brunes af i en gryde i lidt smør, og overhældes med vand og simrer mens kyllingen steger i ovnen.

Fyld:
Kantarellerne hakkes groft, persille og hvidløg hakkes. Det hele ristes sammen på en pande i smør og afkøles let.

Fyldes fordeles i de 4 kyllingelår som lukkes og formes til 4 pølser som ombindes med 2 stykker bacon hver, og til slut pakkes de ind i stanniol, enderne lukkes godt. Lægges i bradepande og sættes i ovnen ved 225 grader C i ca. 1 time og 10 minutter.

Sovs:
Smørret brunes af og de knuste grønne peber ristes let. Drys hvedemelet over og rør det ind i smørret. Den sigtede fond ca. 2.5 dl. tilsættes under konstant omrøring sammen med hvidvin og piskefløde.

Serveres med ovnbagte kartoffelbåde og evt. grønne ærter.

Tips:

Uden for sæson kan tørrede kantareller eller andre svampe bruges til denne ret.

Mørbradbøf i gorgonzolasauce med sauteret grønt (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad afpudset
20 g.smør
2 spsk.olie
 
Sauce: 
2 rød peberfrugt
2 skalotteløg
20 g.smør
300 g.gorgonzola
5 dl.piskefløde
1 tsk.basilikum tørret
 
Grønt: 
900 g.squash
1 bdt.forårsløg
2 fedhvidløg
30 g.smør
1 bdt.persille
 
500 g.båndpasta frisk
 
Puds mørbraden af for hinder. Skær den på skrå i 2-3 cm. skiver og pres dem let med snitflade opad. Steg mørbradbøfferne 2-3 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Bøfferne holdes varme.

Gorgonzolasauce:
Skær peberfrugt og løg i små terninger og svits i smør i en gryde. Tilsæt gorgonzola i mindre stykker og lad den smelte under omrøring. Tilsæt fløde og lad saucen koge nogle min. Smag til med basilikum, salt og peber. Pisk saucen godt igennem. Server bøfferne i saucen.

Sauteret grønt:
Halver squashen og skær den i 1 cm tykke skiver på skrå. Skær forårsløg i ca 5 cm lange stykker på skrå således at der kommer lidt af toppen med på det sidste stykke. Hvidløget hakkes.

Sauter grønsagerne i smør i en dyb pande i 3-4 min. Smag til med salt. Drysses med persille inden servering.

Server med frisk kogt pasta.

Australsk squashtærte (stor) (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.løg
250 g.bacon i skiver
1400 g.squash
200 g.cheddar
240 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
2 dl.olie
12 æg
 salt
 peber
 
Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn. Smør en lille bradepande 23x33 cm.

Skær bacon i små tern, der ristes. Løg hakkes fint. Squashen rives - med skræl og osten rives. Alt blandes.

Hæld blandingen i den smurte bradepande.

Bages 50 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. Overfladen skal være lysebrun.