Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lammekronerne afpudses for fedt og sener.
Gnides med presset hvidløg og krydres med rosmarin, salt og peber Steges i bradepande i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, hviler i 20 minutter inden de serveres. Lammebouillon: Afpudset fra lammekronerne brunes godt af i lidt smør, vand hældes over og det småkoger mens lammekronerne er i ovnen. Når lammekronerne er stegte hældes bouillonen i bradepande som stilles tilbage i ovnen i 5-10 minutter. Sauce: Lammebouillonen sigtes og jævnes med en smørbolle, smages til med salt og peber og farves evt. lidt med kulør. Garniture: Gulerødderne skæres efter ønske, ikke for groft. Blancheres i vand i 5-10 minutter. Gulerødderne tages op. Smørret smeltes og kalvefonden tilsættes og koger lidt ned, gulerødderne tilsættes og krydres med friskhakket timian, salt og peber. Serveres med nye kogte kartofler svunget i smør og persille. |
Antal personer: 1 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i tynde strimler, drysses med 1 tsk. garam masala, citron og lidt salt, trækker et par timer i en plasticboks eller skål. Pitaerne lunes på en pande. Kødes steges på samme pande i lidt olie. Flæk brødene, kom grøntsagerne i. Fordel kødet og hæld en skefuld dressing i hver. Det skal være lidt stærkt - det luner. Tips: Denne opskrift er perfekt til en rest lammekød. f.eks. fra Påske. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fars: Her har vi brugt hakket svine og kalvekød, men rent svinekød kan også fint bruges. Rør det hakkede kød sejt med lidt salt. Tilsæt fintrevet løg, hvedemel, æg og peber og rør godt, tilsæt så mælk til passende i konsistens, så den kan formes til boller Sæt gerne farsen på køl en halv times tid. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Kødboller: En gryde med vand bringes i kog, skru ned på laveste blus så vandet holdes lige omkring kogepunktet, men må ikke bulderkoge. Form farsen til boller med en teske eller dessertske som lægges forsigtigt i vandet. Når de kommer op til overfladen koger de videre 5-10 minutter an på størrelsen. Kødbollerne tages op og lægges på en tallerken gem kogevandet, det skal bruges til sovsen. Karry Sovsen: Smelt smør i en gryde når den bruser kommes æble i tern og hakket løg i som steges bløde. Så tilsættes karry, gurkemeje og hvedemel og rør godt nu kan man ikke gå fra gryden. Tilsæt det varme kogevand fra kødbollerne mens du rør det hele tiden, bliv ved med at komme kogevand i og pisk indtil man synes sovsen har den rigtig konsistens. Gem resten af kogevandet, hvis sovsen bliver for tyk. Smag sovsen til med salt og peber og lad den koge et par minutter, for at få melsmagen væk. Rund af med en sjat fløde eller mælk. Nu lægges kødbollerne ned i sovsen og lad dem varme igennem et par minutter ved lav varme. Serveres med de kogte ris. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skrælles, skæres i stave ca. 1 cm tykke og ristes i olie på en pande ca. 10 minutter. Løgene og jalapeño chili hakkes fint, og æltes i kødet sammen med chilipulver og bouillon (terningen smuldres med fingrene). Kødet formes til bøffer. De ristede kartoffelstave kommes i et ovnfast fad, bøfferne lægges ovenpå, Tomater hældes over. Bages i ovnen ca. 30 min. ved 225-250 grader C. alm. ovn. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl kyllingefileterne grundigt og lad dem dryppe godt af. Bland imens marinaden. Lad dernæst kyllingfileterne trække i marinaden i mindst 2 timer. Kom kyllingefileterne og marinaden i et ildfast fad, og sæt det midt i ovnene i 15-20 min ved 225 grader C. alm. ovn. Kog imens pastaen, som der står på pakken, og lad den dryppe godt af. Bland pastaen i gryden med mælken, hakkede oliven (kan evt. udelades), hakkede soltørrede tomater samt væden fra kyllingekødet. Varm op og smag til med salt og peber. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Benene brunes i en stor gryde, nogle stykker af gangen så de alle bliver brune. Benene lægges alle tilbage i gryden og der tilsættes ca. 1½ l. vand eller til det næsten dækker benene. Tilsæt salt, peber og lad retten koge langsomt til kødet er mørt ca. 2-3 timer. Tag benene op og sigt evt skyen. Lad skyen koge ned til ca. ½ l. og jævn den med mel. Smag den til med salt og peber. Serveres med kogte kartofler og rigelig sovs til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak løg og hvidløg,
Kom olie i en gryde,
Hæld først løgene heri. Lad dem blive gennemsigtige. Kom dernæst hvidløgene i. Svits kort af. Kom så kødet i og lade det brune. Tilsæt de hakkede tomater sammen med oregano og salt og peber. Lad koge 1-2 min. Tilsæt så tomatkoncentrat. Smag til. Tilsæt evt. mere. Lad koge i 30 min. Serveres med Spaghetti eller pasta Tips: Man kan evt. tilsætte cocktailpølser, finthakkede gulerødder eller finthakkede bladselleri |