Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Citronsaucen: Pisk æggeblommer, citronsaft og maizena sammen. Tilsæt den varme bouillon under piskning. Varm saucen langsomt op under svag varme og stadig piskning. Den må ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm for meget svag varme og under hyppig omrøring eller over vandbad, mens kødet tilberedes. Krydr kalkunschnitzlerne med salt og peber. Varm smørret på en pande og steg schnitzlerne gyldne heri, 3-5 minutter på hver side. Læg de stegte schnitzler på et varmt fad og byd citronsaucen til. Server med kogte kartofler og tomatsalat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Raspen udblødes i mælken. Kødet røres med rasp, æg, løg og salt.
Kødet formes til bøffer, som brunes på panden i smør, tages af panden. Løget hakkes, og champignonerne skæres i skiver. Hvidløget presses. Løg, hvidløg og champignon svitses i fedtstoffet fra bøfferne. Tomat, tomatpuré og krydderier tilsættes. Saucen småkoger ca. 5 minutter. Bøfferne lægges i sovsen og steger færdige i saucen 4-5 minutter under låg. Serveres med friskkogt spaghetti. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit kålen fint. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Pil løget og hak det. Svits kødet i smør og karry og tilsæt gulerødder, løg og kål. Tilsæt vand, salt og peber. Dæmp varmen og læg låg på og lad det simre i ca. 45-60 minutter til kålen er mør, der tilsættes vand efter behov, kålen må ikke koge helt tør. Smag til og server. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, karry og peber piskes sammen. Kyllingefileterne marineres og trækker ca. 1 time. Kyllingefileterne steges ca. et par minutter på hver side i en tør gryde. Kødet tages af panden. Broccolien deles i små buketter. peberfrugt, rødløg og evt. fennikel skæres i strimler. Olivenolie varmes i gryden og broccoli steges let, før de øvrige grønsager tilsættes. Til sidst krydres med salt og peber og kyllingestykkerne og fløden tilsættes. Det hele småsimre i ca. 10 minutter og er så klar til servering. Kogte ris serveres til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær aubergine i små tern, drys med salt, og lad dem trække 15 minutter. Dup med køkkenrulle, og rist dem 2-3 minutter i lidt olivenolie. Gem de ristede aubergine til senere. Brun kødet skåret grundigt og krydr med hakket hvidløg og spidskommen. Tilsæt lille kanelstang, rødvin, tomater, citronskiver og bouillon, og lad det simre 1 time under låg. Kom perleløg samt aubergine i tern ved, og kog i endnu 20 minutter, til kødet er mørt. Smag til med salt, lidt sukker og peber. Drys med frisk mynte og server kogte løse ris til. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal personer: 10 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skinken koges ca. 30 minutter pr. kg. i letsaltet vand, og får herefter lov til at trække yderligere 30 minutter ialt i kogevandet. Er skinken kogt bør den alligevel koges (ca. 20 min. pr. kg.), da den ikke bliver gennemvarm ved den korte tid i ovnen. Sværen skæres af, hvis der er svær på. Sennep og farin røres sammen og fordeles over skinken, som sættes i ovnen under grill i ca. 10 minutter. Tips: Serveres evt. med grønlangkål, brunede kartofler og sennep. Gem lidt af kogevandet til grønlangkål. Se opskrift på grønlangkål Se opskrift på brunede kartofler |
Antal personer: 10 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ærter og gulerødder koges ca. 5 minutter i vandet med lidt salt. Smørbolle: Smør og mel røres sammen. Smørbollen røres ud i vandet med ærter og gulerødder. Skinketern tilsættes, smag til med salt og peber. Tarteletterne varmes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når tarteletterne er varme, hældes fyldet i. Pyntes med plukket persille og serveres straks. |