Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter. I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra. Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i. Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen. Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel. Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side. Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter. Tips: Kan serveres med kogte hvide kartofler og stuvede ærter og gulerødder |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bacon sauteres. Kalkunsmåkød og hakket rødløg kommes i, småsimrer i 15 min, til kød og løg er mørt. Kartoflerne skæres groft og koges i rigeligt vand. De tages op og moses med mælken og evt. lidt af kartoffelvandet. Smørret piskes hurtigt i. Smages til med salt, peber og muskatnød. Kartoffelmosen formes som et bjerg, og kalkunkærligheden fyldes i et krater i midten. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Madpandekager: Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min. Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter). Fyld: Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til. Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost. Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min. De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Krydr koteletterne med salt, peber og paprika og brun dem hurtigt begge sider på en pande i olien. Brun efterfølgende baconternene på panden. Rens champignonerne og skær dem i tykke skiver og steg dem på panden i 2-3 minutter sammen med hakket løg og hvidløg. Læg koteletterne i et smurt ovnfast fad og kom bacon, champignon, løg og cocktailpølserne hen over. Kog panden af med tomat og fløde og hæld det over kødet. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader alm. ovn i ca. 20 minutter og server med ris. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak løgene fint og steg dem gyldne i olie. Del kyllingen i mindre stykker, og læg dem i en gryde med løg. Tilsæt chilipeber og peberfrugter skåret i tern, knust hvidløg og salt. Lad dem stege i 10-15 minutter. Tilsæt jordnøddesmør og tomatpure og hæld vand ved, så det næsten dækker. Lad retten småkoge til kyllingen er mør 45-60 minutter. Retten serveres med ris. Man kan også bruge Assida (majsgrød) eller Kisera (gærede pandekager af durra eller majs). Tips: I Sydsudan bruges frisk peber og hvidløg sjældent. Men det bruges i andre områder under påvirkning fra andre madtraditioner. Det giver retten en stærkere smag. |
Antal personer: 2 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær løget i halve ring. ælt oksekødet i hænderne et par minutter. bank det fladt (5-7mm) og form det efter bollen. Brun lidt smør/olie på en pande og steg bøffen, ca. 3 min på hver side. krydr med salt og peber Steg baconen på panden. Slå æggende ud i en skål, hæld fløde i og pisk det godt sammen med salt og peber. hæld det på en varm pande og rør godt til det bliver røræg. Smør/olie på en varm pande svits løgene til de er gyldne, riv Cheddarosten over løgene, ca. lige del ost og løg. Anretning: Læg røræg på bunden af bollen. Læg bøffen oven på. Læg ost og løg oven på bøffen. Læg ost oven på. Bacon oven på og læg burgerbollen på Til sidst. Server med ketchup til. Tips: Opkaldt efter Pittsburgh Steelers QB Ben Roethlisberger #7 Kan købes overalt i Pittsburgh og koster 7 $ |