Antal personer: 5 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Farsbrød med kylling: Gulerødderne skrælles og rives, løg og chili hakkes fint. Rør kyllingekødet med de øvrige ingredienser, form farsen til et brød læg det i et ovnfast fad og bag i ca. 50 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Server med ovnbagte kartoffelbåde, bearnaisesauce og grøn salat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet. Tag det op. Brun de hakkede løg og champignonenerne i den anden halvdel af fedtstoffet. Kom kød, løg, champignons i kvarte, tomatpure, paprika, bouillon og fløde i gryden. Kom låg på og lad retten simre i 1-1.5 time afhængig af kødet. Når kødet er mørt kommes creme fraiche i og retten koges igennem. Smages til med salt, peber og evt. 2-3 spsk sherry eller hvidvin. Kartoffelmos: Kog kartoflerne uden salt. Når de er kogt, moses de og der justeres med varm mælk og smør. Smag til med salt og peber. Server Bøf Stroganoff med kartoffelmos og en frisk salat. Tips: Strimler på 1*1 og ca- 5 cm. lange skåret af klump eller inderlår. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Fordel dem på 4 stykker godt smurte alufolie.
Læg løgringe på. Kom kødet skåret i 4 tykke skiver på og derefter tomatskiver. Rør smør og knust hvidløg sammen og fordel det over tomaterne. Drys med hakket persille. Fold folien om fyldet og sæt pakkerne i et fad. Sæt pakkerne i ovnen i 50 minutter ved 175 grader C. alm. ovn. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl og skær kartoflerne i skiver. Lægges derefter i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og rosmarin. Gnid kyllingelårene med hvidløg, og kryder med salt, peber og rosmarin, dryp med olivenolie. Kyllingelårene lægges på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter. Sørg for at kyllingelårene er gennemstegte - kødsaften skal være klar. Strø hakket persille over og retten er serveringsklar. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i mundstore tern og brunes i olie. Løg og ingefær skæres i strimler og kommes i gryden. Bouillon, tomatkoncentrat og krydderier tilsættes. Retten simrer under låg i 1 time. Kartoflerne halveres og kommes i gryden sammen med 5 dl. vand. Efter 10 min tilsættes champignonerne, der er skåret i skiver. Simrer yderligere 10 min og smages til med salt og peber. Bananerne skrælles, halveres og deles på langs. Brunes i olie på en pande og serveres varme med flutes. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk mørbraden næsten igennem på langs, bank den lidt fladere, og fordel svesker og fintsnittede æblebåde på. Drys med salt og peber og luk sammen herom. Brun mørbraden på alle sider i fedtstoffet i en stegegryde. Hæld bouillon ved, og lad det simre 10 min. på hver side - i alt 20 min. Tag mørbraden op, og kom fløden i gryden. Bring i kog og tilsæt gelé. Jævn saucen og smag til med salt og peber. Servér med kogte og brunede kartofler og rødkål eller rødkålssalat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak smørret i melet og smuldr det ensartet. Tilsæt æggeblomme (gem hviden) og krydderier og saml hurtigt dejen med koldt vand. Eller kom samtlige ingredienser i en foodprocessor, og dejen er samlet på rekordtid. Læg dejen i køleskabet, mens fyldet tilberedes. Kalkunfyld: Skær kalkunkødet i smalle strimler. Rengør grøntsagerne og skær dem i strimler eller skiver. Varm smørret på en stor pande og svits kød og grøntsager heri nogle minutter for god varme, mens der røres. Drys melet over og tilsæt suppen gradvist under omrøring. Smag stuvningen til med timian, salt og peber. Fordel fyldet i bunden af at tærtefad (ca. 27 cm i diameter). Rul dejen ud og læg den over fyldet som låg, skær den til i siderne og tryk den godt fast. Udstik resterne af dejen med en lille form. Pensl dejen med sammenpisket æggehvide. Fæstn de små figurer på dejlåget, pensl igen og bag derefter pien i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. |