Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien i wok eller stor pande og rist finthakket hvidløg heri. Tilsæt kødet, rist det i et par minutter under omrøring og tag det op. Hæld grøntsagerne i panden, rist i 5 minutter. Bland kødet ved og rist yderligere et par minutter, før retten smages til med soyo- og chilisauce. Kan serveres med ris og godt brød. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pølserne skæres i ½ til 1 cm. store stykker. Kartoflerne skrælles og skæres i skiver (der kan også bruges frosne kartofler i skiver). Kartoffelskiver, pølser, finthakket løg og lidt olie blandes godt sammen og kommes i en lille bradepande (jeg plejer at ryste det sammen i en stor plastpose) Fløde og tomatpure røres sammen og smages til med salt og peber og hældes over kartoffelblandingen. Bradepanden sættes i ovnen ved ca. 200 grader til kartoflerne er helt bløde. (ca. ½ time). herefter 5 til 10 min med revet ost på toppen. Kan fint serveres med lune grovflutes til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Raspen udblødes i mælken. Kødet røres med rasp, æg, løg og salt.
Kødet formes til bøffer, som brunes på panden i smør, tages af panden. Løget hakkes, og champignonerne skæres i skiver. Hvidløget presses. Løg, hvidløg og champignon svitses i fedtstoffet fra bøfferne. Tomat, tomatpuré og krydderier tilsættes. Saucen småkoger ca. 5 minutter. Bøfferne lægges i sovsen og steger færdige i saucen 4-5 minutter under låg. Serveres med friskkogt spaghetti. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Sandwichbrød, madæbler, løg og bladselleri i tern, smørret smeltes. Gnid kalkunen (ikke udbenet) ind og udvendigt med citronsaft og salt. Fyld den, men ikke for hårdt, fyldet svulmer lidt op. Halsskindet kan også fyldes. Luk kalkunen med kødnåle. Smør den udvendigt med 50 gram smør. Læg kalkunen på risten i bradepanden med brystet opad. Sæt den i en 180 grader C. alm. ovn og steg den i ca. fire timer. Dryp flittigt undervejs med 3 dl god fjerkræbouillon og 2 dl vand. Når det er dryppet over øses sky fra bradepanden over kalkunen. Tranebærsauce: tranebær, en sjat vand, lidt mere portvin, sukker og ingefær eller kanel koges igennem. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Befri mørbraden for sener og hinder. Flæk den halvt igennem og bank den lidt ud. Fars: Rør det hakkede kød med hakket løg, peberfrugt og æggeblomme. Krydr med salt og peber. Læg farsen midt på mørbraden, luk den og bind omkring den. Brun den på alle sider i smørret i en stegegryde. Krydr med salt og peber og hæld bouillon ved. Lad den stege ca. 25 min. i alt. Tag mørbraden op, sigt evt. bouillonen og hæld fløde blandet med hvedemel i. Bring det i kog og smag sovsen til. Serveres med kogte kartofler. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet brunes i smør og olie i en stor stegegryde af nogle gange, tages op. Løg, hvidløg, selleri og gulerødder svitses let sammen i gryden. krydderierne og tomatpure kommes i og kødet lægges tilbage i gryden. Kogende vand hældes ved, så kødet er knapt dækket. Koges under låg, og vendes af og til. Okshaler skal have 3½ time, kalvehaler 3-4 timer. Spæd evt. med mere vand under stegningen, hvis det er nødvendigt. Tag kødet op og lad den stå lidt så fedtet samler sig i overfladen, drys melet fint over og lad det absobere fedtet, sigt saucen tilsæt fløden til sovsen. Smages til med salt og peber. Serveres med kartoffelmos. |
Antal personer: 2 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej: Rør gæren ud i det lunkne vand i en skål. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 40 min. Tomatsauce: Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits de hakkede løg og hvidløg heri. Tilsæt tomater, salt og sukker. Kog saucen ved jævn varme og uden låg i ca. 20 minutter. Smag til. Tomatsaucen skal være "tør". Fyld: Steg baconternene på en tør pande til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Svits kyllingekødet i mindre stykker i baconfedtet ved kraftig varme i ca. 2 min. Tag panden fra varmen og smag til med chilisauce, salt og peber. Skær tomaterne i tynde strimler. Tænd for ovnen og sæt bagepladen til opvarmning. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 32 cm i diameter) og læg den på bagepapir. Kom tomatsaucen på halvdelen af dejpladen - ikke helt ud til kanten. Læg herpå fyldet og ost. Luk pizzaen, så den bliver halvmåneformet. Tryk kanten sammen med en gaffel og pensl vand. Træk bagepapiret med pizzaen over på en varm bageplade og bag midt i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Fyldet kan smages til med 1 tsk tørret basilikum. |