Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene hakkes, gulerødderne skæres i skiver, hvidkål og peberfrugt snittes fint. Hvis det ikke er magert kød, kan det svitses eller grilles først, så fedtet smelter fra. Løgene koges klare i bouillonen. Tilsæt kød, ris og krydderier og til sidst kommes gulerødder, hvidkål og peberfrugt i. Retten koger under låg i ca. 40-45 minutter eller til kålen er mør. Lige inden retten serveres kan man evt. røre ketchup i. Gisou kan sagtens spises som det er (det er en stor portion), men ris, pasta eller flutes kan også bruges som tilbehør. |
Antal personer: 5 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Farsbrød med kylling: Gulerødderne skrælles og rives, løg og chili hakkes fint. Rør kyllingekødet med de øvrige ingredienser, form farsen til et brød læg det i et ovnfast fad og bag i ca. 50 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Server med ovnbagte kartoffelbåde, bearnaisesauce og grøn salat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Panerede koteletter: Koteletterne krydres med salt og peber. Vendes først i mel, så i sammenpisket æg og til slut i rasp. Steges på pande i smør eller margarine 4-5 minutter på hver side. Ratatouille: Grønsagerne rengøres og skæres i tern. Kom olien på panden og varm det op. Svits først løg og champignon i et par minutter. Tilsæt så resten af grønsagerne og lad dem småkoge under låg til de er møre. Smag til med salt og peber, og evt. hvidløg og basilikum. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pastaskruerne koges i letsaltet vand. Oksekødet brunes i lidt olie, derefter tilsættes salt, peber, oregano, hvidløg og de hakkede tomater. Porrer, selleri og løg skæres i passende stykker og sauteres i en gryde med lidt olie. Et ovnfast fad smøres med lidt olie og pastaskruerne ligges i bunden, derpå porre-selleriblandingen, oksekød og til sidst mornaysauce efter behag. Retten stilles i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 - 35 minutter. Server evt. flutes til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids lommer i kalkunbrystet, modsat skæreretningen.
Fyld op med pikant ost.
Drys med salt og peber. Sæt brystet i ovnfast fad med bouillonen i, sættes i 200 grader C. alm. ovn. Spæd op med mere bouillon, hvis dette fordamper væk. Der skal altid være ½ l bouillon ved. Efter ca. 45 minutter i ovnen tilsættes fløde, ananastern og rosiner. Dette varmes med i ca. 15 minutter. Spises med ris og flutes. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alle ingredienserne blandes og røres godt
Farsen formes til bøffer, bacon vikles om bæfferne der lægges i et ovnfast fad
Bages i forvarmet ovn i 20 min ved 200 grader C. alm. ovn. Sauce: Alle ingredienserne til saucen røres sammen i en gryde og koges op, smag evt. til med lidt salt, men pas på for sojaen er ret salt. Tomatskive og ost lægges på bøfferne, saucen hældes ved Retten steger videre i 10 minutter. Pynt med friskhakket persille eller kørvel, eller en blanding af disse. Server med Broccolisalat og ristede kartofler. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej: Opløs gæren i vandet. Bland resten sammen med det lunkne vand, gem dog mel til at ælte på. Ælt dejen rigtig meget – og drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et rent viskestykke ca. 30 minutter. Sauce: Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie. Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende. Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen. Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse. Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt. Saucen smøres jævnt ud over dejen. Det hakkede oksekød brunes på panden i lidt olie, en rest af tomatsauce kan blandes i eller fordeles over kødet. De fire slags fyld fordeles i felter på bunden og der drysses ost over. Bages i forvarmet ovn i 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Pizzaen kan jo selvfølgelig laves med kun en slags fyld efter smag, så ganges det blot op med 4, eller der bruges en helt anden slags fyld. |