Gisou (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.ukogte ris
600 g.hakket oksekød, magert
100 g.løg
4 dl.bouillon
400 g.gulerødder
600 g.hvidkål
2 røde peberfrugter
4 spsk.tomatketchup
1 tsk.karry, madras
2 tsk.chili, sød
 salt
 peber
 
Løgene hakkes, gulerødderne skæres i skiver, hvidkål og peberfrugt snittes fint.

Hvis det ikke er magert kød, kan det svitses eller grilles først, så fedtet smelter fra.

Løgene koges klare i bouillonen. Tilsæt kød, ris og krydderier og til sidst kommes gulerødder, hvidkål og peberfrugt i. Retten koger under låg i ca. 40-45 minutter eller til kålen er mør.

Lige inden retten serveres kan man evt. røre ketchup i.


Gisou kan sagtens spises som det er (det er en stor portion), men ris, pasta eller flutes kan også bruges som tilbehør.

Kyllingefarsbrød (tirsdag)

Antal personer: 5

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.hakket kyllingekød
2 æg
150 g.rasp
300 g.gulerødder
300 g.løg
2 rød chilipeber
 salt
 peber
 
Farsbrød med kylling:
Gulerødderne skrælles og rives, løg og chili hakkes fint.

Rør kyllingekødet med de øvrige ingredienser, form farsen til et brød læg det i et ovnfast fad og bag i ca. 50 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Server med ovnbagte kartoffelbåde, bearnaisesauce og grøn salat.

Panerede koteletter med ratatouille (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinekoteletter
 salt
 peber
 hvedemel
1 æg
 rasp
25 g.smør
 
Ratatouille: 
300 g.squash
300 g.aubergine
100 g.rød peberfrugt
100 g.gul peberfrugt
100 g.grøn peberfrugt
300 g.tomater
300 g.champignon
150 g.løg
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
1 fedhvidløg
1 spsk.friskskåret basilikum
 
1000 g.kartofler
 
Panerede koteletter:
Koteletterne krydres med salt og peber. Vendes først i mel, så i sammenpisket æg og til slut i rasp. Steges på pande i smør eller margarine 4-5 minutter på hver side.

Ratatouille:
Grønsagerne rengøres og skæres i tern.

Kom olien på panden og varm det op. Svits først løg og champignon i et par minutter. Tilsæt så resten af grønsagerne og lad dem småkoge under låg til de er møre. Smag til med salt og peber, og evt. hvidløg og basilikum.

Pasta i fad med oksekød og mornaysauce (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.pastaskruer
 
500 g.oksekød hakket
1 spsk.vindruekerneolie
1 fedhvidløg
1 ds.hakkede tomater
 salt
 peber
 oregano
250 g.knoldselleri
250 g.porrer
500 g.løg
 
5 dl.Mornaysauce
 
Pastaskruerne koges i letsaltet vand.

Oksekødet brunes i lidt olie, derefter tilsættes salt, peber, oregano, hvidløg og de hakkede tomater.

Porrer, selleri og løg skæres i passende stykker og sauteres i en gryde med lidt olie.

Et ovnfast fad smøres med lidt olie og pastaskruerne ligges i bunden, derpå porre-selleriblandingen, oksekød og til sidst mornaysauce efter behag.

Retten stilles i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 - 35 minutter.

Server evt. flutes til.

Kalkunbryst med pikantost (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kalkunbryst
100 g.pikant ost
0.5 ds.ananasringe
125 grosiner
5 dl.piskefløde
5 dl.hønsebouillon
 salt
 peber
 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Rids lommer i kalkunbrystet, modsat skæreretningen. Fyld op med pikant ost. Drys med salt og peber.

Sæt brystet i ovnfast fad med bouillonen i, sættes i 200 grader C. alm. ovn. Spæd op med mere bouillon, hvis dette fordamper væk. Der skal altid være ½ l bouillon ved.

Efter ca. 45 minutter i ovnen tilsættes fløde, ananastern og rosiner. Dette varmes med i ca. 15 minutter.

Spises med ris og flutes.

Krydrede karbonader (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Fars: 
600 g.svinekød hakket
4 spsk.havregryn
2 æg
0.5 dl.skummetmælk
1 tsk.salt
1 tsk.peber
1 tsk.herbes de Provence
 
125 g.bacon i skiver
8 skiveost
2 tomater
 
Sauce: 
3 dl.Kaffefløde 9%
4 spsk.sojasauce
1.5 dl.tomatketchup
1.5 dl.skummetmælk
 
Pynt: 
 persille
 kørvel
 
Alle ingredienserne blandes og røres godt Farsen formes til bøffer, bacon vikles om bæfferne der lægges i et ovnfast fad Bages i forvarmet ovn i 20 min ved 200 grader C. alm. ovn.

Sauce:
Alle ingredienserne til saucen røres sammen i en gryde og koges op, smag evt. til med lidt salt, men pas på for sojaen er ret salt.

Tomatskive og ost lægges på bøfferne, saucen hældes ved Retten steger videre i 10 minutter.

Pynt med friskhakket persille eller kørvel, eller en blanding af disse.

Server med Broccolisalat og ristede kartofler.

Bradepandepizza med fire slags fyld (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Dej: 
500 g.hvedemel
2.5 dl.vand
25 g.gær
1 spsk.olivenolie
1 spsk.sukker
2 tsk.salt
 
Sauce: 
2 løg
1 spsk.olivenolie
1 fedhvidløg
1 ds.hakkede tomater
 salt
 peber
 timian
 oregano
 basilikum
 chili stærk
 
Fyld: 
50 g.champignon
75 g.skinkestrimler kogt
 
75 g.pepperoni
0.5 grøn peberfrugt
 
100 g.bladselleri
150 g.tun i olie drænet vægt
 
150 g.hakket oksekød
1 spsk.olivenolie
0.5 grøn peberfrugt
 
200 g.reven ost
 
Dej:
Opløs gæren i vandet. Bland resten sammen med det lunkne vand, gem dog mel til at ælte på.

Ælt dejen rigtig meget – og drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et rent viskestykke ca. 30 minutter.

Sauce:
Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie. Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende. Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen.


Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse. Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt.

Saucen smøres jævnt ud over dejen.

Det hakkede oksekød brunes på panden i lidt olie, en rest af tomatsauce kan blandes i eller fordeles over kødet.

De fire slags fyld fordeles i felter på bunden og der drysses ost over.

Bages i forvarmet ovn i 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Pizzaen kan jo selvfølgelig laves med kun en slags fyld efter smag, så ganges det blot op med 4, eller der bruges en helt anden slags fyld.