Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien i en gryde ved god varme. Tilsæt karry. Brun skinketernene på alle sider. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og lad det stege med et par minutter. Tilsæt tern af peberfrugt, bladselleri og aubergine. Vend godt og tilsæt bouillon. Krydr med salt og peber. Skru ned til svag varme og lad retten simre under låg ca. 20 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt. Tilsæt majsstivelse udrørt i fløde. Tag kød, grøntsager og sauce fra til børnene. Smag resten af retten til med ekstra karry, salt og peber. Kog risene efter anvisningen på pakken. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit kyllingebrysterne to gange på tværs og kom æblebåde i de to lommer. Pak hvert bryst ind i bacon. Krydr med salt, peber og timian samt knust hvidløg, læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ca. 30-40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Smøret smeltes i en gryde, mel tilsættes og røres godt sammen. Væden fra kyllingen og fløde tilsættes lidt efter lidt under omrøring, smag til med dijonsennep. Tilsæt hakket persille til sidst. Spidskålen halveres på langs og stokken skæres fra. kålen blancheres i spildkogende let saltet vand i 4-5 minutter. læg kålen i et dørslag og lad den dryppe af. Smelt evt. lidt smør i gryden og vend kålen heri. Kyllingebrysterne anrettes på letkogt savoykål eller spidskål og saucen hældes ved. Server med små nye kartofler eller pilekartofler. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dressing: Rør tykmælken med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til. Okseruller: Rør kødet med salt. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, friskhakket persille, ost, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør rasp i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time. Auberginer: Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Drys de hvide sider med salt og lad dem trække i ca. 1/2 time. Skyl auberginerne og tør dem godt. Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits auberginerne på de hvide sider og tag dem op. Tilsæt resten af smørret og svits skalotteløg i tynde både, hvidløg i tynde skiver og tomater i tynde både, ca. 1 min. Tilsæt friskhakket merian og salt. Smag til. Hæld tomatblandingen i en skål. Hæld vand, citronsaft og sukker i panden. Læg auberginerne heri med de hvide sider opad. Fordel tomatblandingen på auberginerne. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Okseruller fortsat: Form farsen - med våde hænder - til 16 små ruller (ca. 2 1/2 x 8 cm). Lad smørret gyldne i en pande. Steg okserullerne ved svag varme i ca. 3 min. på 3 sider (i alt ca. 9 min.). |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør farsen af hakket svinekød, mel, æg, revet løg, mælk satl og peber. Del blomkål i buketter og kog dem 10 min. Hæld dem til afdrypning. Vend fars og blomkål forsigtigt sammen og læg blandingen i et smurt ildfast fad, glat farsen og dæk med bacon. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres med groft brød. Tips: Der kan tilsættes 2 tsk. karry og 1 – 2 spsk. soja til farsen |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk yoghurt med krydderier, chili, revet ingefær og presset hvidløg. Læg kyllingebrysterne i en plastic-frysepose sammen med marinaden, luk posen og lad det marinere i køleskabet i 1/2 time. Varm olien på en pande og steg kødet på begge sider, 10-12 minutter i alt. Kartoffelsalat: Kog kartoflerne, pil dem og lad dem afkøle. Snit bladselleri og rødløg fint, og skær kartoflerne i skiver. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den forsigtigt med kartofler, bladselleri og løg. Spinatsalat: Skyl spinaten godt, så den er fri for jord, og lad den afdryppe. Pres spinatbladene sammen i en klump og skær dem i strimler. Varm olien på en pande og vend spinatbladene på panden sammen med pinjekerner i ca. 2 min. Pas på, den ikke får for meget og bliver for blød. Pres limesaft over ved servering. Server salaten varm sammen med stegt kylling og kartoffelsalat |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt oksebrystet over i koldt vand. Lad det koge ved svag varme i ca. 80-90 minutter til kødet er meget mørt. Har du nogle grøntsagsrester kan disse tilføjes og koges med. Spidskålen deles hver i 6 stykker som blancheres i spildkogende vand. Lages op og lægges i en sautepande med det vand der hænger ved samt smør. Dampes nu møre ca. 10 minutter. Opbagt smørsauce: Smørret smeltes og melet røres i, kogevand tilsættes under konstant omrøring til en passende konsistens. Smag til med salt og peber |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog pastaen til den er lige ved at være færdig samtidig skal du stege baconen på en tør pande. Så tager du et dybt fad og ligger pastaen i bunden. Og så lægger du den ristet bacon ovenpå og derefter skinken og hælder fløden over. Derefter putter du den revet ost oven på. Så skal den i ovnen på 180 grader C. alm. ovn. Til osten er smeltet og gylden ca. 20 minutter. Tips: Man kan også putte porre i det smager bare skønt. |