Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kyllingefilet, squash og peberfrugt i strimler. Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en gryde og brun kylligekødet heri. Tilsæt løg, hvidløg, squash og peberfrugt og svits det hele godt. Tilsæt hakkede tomater og krydderier lad det småkoge i ca. 10 minutter. Rør creme fraiche i og server. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Kom dem i en plastpose sammen med melet og ryst dem godt, så alle skiver bliver dækket af mel. Smelt lidt fedtstof på en pande og rist squashskiverne kort heri på begge sider. Tag squashen af panden. Pil og hak løget. Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske, og skær dem i mindre stykker - tomater fra dåse er klar til brug. Svits løgene let i olie, tilsæt det hakkede kød og lad det hele brune på panden. Kom tomater i og varm det ca. 10 minutter til vædenj næsten er kogt væk. Krydr med oregano, salt og peber. Riv osten. Læg i et ovnfast fad lægges halvdelen af squashen, herover halvdelen af kødblandingen og halvdelen af osten. Fordel resten af squash, kød og ost i samme rækkefølge. Sæt fadet i ovnen ved 190 grader C. alm. ovn ca. 30 minutter. Giv kartofler og en skål salat til |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del blomkålen i buketter og kog dem knap møre i saltet vand. Smelt smørret rør melet i og spæd med vand og fløde og smag til med salt og peber. Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bank kalkunschitzlerne let.
Bland mel, salt og cayennepeber i en dyb tallerken, vend kalkunstykkerne heri.
Pisk ægget ud i en dyb tallerken, vend schnitzlerne heri. Knus cornflakesene på en tallerken og vend schnitzlerne heri. Lad dem hvile lidt. Steg dem ved ikke for kraftig varme ca. 2 min på hver side. Server grovfrittes og salat til. |
Antal personer: 1 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Oksefilet eller oksemørbrad bankes let og brunes af på en meget varm pande i smørret.
Krydders med salt og frisk kværnet peber.
Steges ca. 3 min på hver side der skrues ned for varmen efter bruning af bøfferne. Hertil serveres hvide kartofler og bløde løg samt agurkesalat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds mørbraden af for hinder. Skær den på skrå i 2-3 cm. skiver og pres dem let med snitflade opad. Steg mørbradbøfferne 2-3 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Bøfferne holdes varme. Gorgonzolasauce: Skær peberfrugt og løg i små terninger og svits i smør i en gryde. Tilsæt gorgonzola i mindre stykker og lad den smelte under omrøring. Tilsæt fløde og lad saucen koge nogle min. Smag til med basilikum, salt og peber. Pisk saucen godt igennem. Server bøfferne i saucen. Sauteret grønt: Halver squashen og skær den i 1 cm tykke skiver på skrå. Skær forårsløg i ca 5 cm lange stykker på skrå således at der kommer lidt af toppen med på det sidste stykke. Hvidløget hakkes. Sauter grønsagerne i smør i en dyb pande i 3-4 min. Smag til med salt. Drysses med persille inden servering. Server med frisk kogt pasta. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dildsauce: Bland i en lille skål, yoghurt, 2 spiseskefulde dild, fintsnittet hvidløg og 1 teskefuld citronsaft. Tilsmag med salt og peber. Sæt det til side. Varm en olien i en pande. Tilsæt kylling skåret i 1 cm strimler, tyndt snittet løg, oregano, dild, salt og peber. Sautér til kødet er mørt ca. 10 minutter. Tilsæt 1 spiseskefuld citronsaft og smag til med salt og peber. Put snittet iceberg og kyllingemixturen i varme pitabrød. Put dild sauce over kyllingen og servér Tilsæt ekstra sauce, efter behov. |