Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Farsen æltes sammen og formes til 4 krebinetter som vendes i mel. Steger 6-7 minutter på hver side. Squashflan: Skær squash i skiver. Hak løg og hvidløg. Svits løg i oliveolie, til de er klare. Tilsæt squash, hvidløg og hakket kryddergrønt og svits alt 2-3 minutter ved høj varme. Tænd ovnen. Indstil den på 175 grader C. alm. ovn. Hæld squashskiver i et ovnfast fad. Pisk kvark og æg sammen. Tilsæt reven ost. Hæld æggemassen over grøntsagerne. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen i 20-30 minutter, til æggemassen er stivnet og overfladen gylden. Sluk for ovnen 10 minutter før retten er færdig. Drys hakket persille over ved serveringen. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pølserne skæres i ½ til 1 cm. store stykker. Kartoflerne skrælles og skæres i skiver (der kan også bruges frosne kartofler i skiver). Kartoffelskiver, pølser, finthakket løg og lidt olie blandes godt sammen og kommes i en lille bradepande (jeg plejer at ryste det sammen i en stor plastpose) Fløde og tomatpure røres sammen og smages til med salt og peber og hældes over kartoffelblandingen. Bradepanden sættes i ovnen ved ca. 200 grader til kartoflerne er helt bløde. (ca. ½ time). herefter 5 til 10 min med revet ost på toppen. Kan fint serveres med lune grovflutes til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær squash igennem på langs. Skrab indmaden ud med en ske, så skallerne er ca. 1 cm. tykke. Hak squashkødet groft. Skær løget i tern og svits det i smørret på en pande. Tilsæt oksekødet og lad det svitse med, til det har skiftet farve. Kom tomatpuré, squashkød, hakket basilikum og oregano på panden og lad det stege et par min. ved stærk varme, så væden fordamper. Tag panden fra varmen og rør creme fraichen i og smag til med salt og peber. Anbring squashskallerne i et ovnfast fad, og fordel fyldet i dem. Drys rasp og revet ost over. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter til osten er smeltet og squashene er møre. Server med flutes til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne koges og pilles. Peberfrugter og løg skæres i strimler og svitses af på hed pande og krydres med limesaft, salt og citronpeber. Grøntsagerne tages af panden og holdes lune. Steg nu kødet gylden og krydr det med salt. Det hele blandes og lunes igennem. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i en skål med Teriyakisauce. Lad dem marinere mindst ½ time i køleskab. Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem pænt taglagt i en sauterpande. Drys med salt og hæld vand ved kartoflerne. Læg låg på og damp dem møre ca. 15 minutter. Snit forårsløgene, drys dem over kartoflerne og lad dem dampe med de sidste 3 minutter. Rør wasabi op med vand og dryp det over kartoflerne. Tag limeskal fra til pynt. Skær skallen i tynde strimler. Skær tomaterne i halve. Drys med hakket løg. Krydr med salt og peber. Rør 1 spsk. limesaft med olie og kom dressingen over. Steg mørbradskiverne på en grillpande 1-2 minutter på hver side. Tips: Du kan lave din egen Teriyakisauce af 3 spsk. sojasauce, 2 spsk. sake eller tør sherry, 1 tsk. sukker og 1 tsk. finthakket frisk ingefær. Mørbradskiverne kan ligge i marinaden op til 12 timer i køleskab. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dyrekødet hakkes og formes til 4 bøffer som omvikles med bacon. Baconen fæstnes med en tandstik. Krydres med knuste enebær og salt og peber. Bøfferne steges ved god varme i smør 3-4 minutter på hver side. Tips: Vi har serveret pandesovs, små smørristede kartofler, ristede svampe, kogte bønner og en waldorffsalat. |
Antal personer: 2 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg baconen sprød på en tør teflonpande. Læg det til afdrypning på et stykke fedtsugende papir eller køkkenrulle. Pisk æggene sammen. Udrør maizena i mælken og tilsæt det æggene sammen med salt og peber. Pisk det let sammen. Hæld æggemassen på panden baconen er stegt på. Steg æggekagen, indtil æggemassen er stivnet, ved lav varme. Løft af og til op i æggemassen med en paletkniv af træ. Skær tomaterne i skiver og fordel dem over æggekagen sammen med sprødstegt bacon og klippet purløg. Server æggekagen med rugbrød. |