Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rul farsen til en pølse og skære den i passende stykker. Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv, kryder med salt og rigeligt knust sort peber. Kog kartoflerne. Brun smørret på en pande og læg bøfferne på og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side. Serveres straks med en blandet grøn salat og nye kartofler. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne koges og pilles. Peberfrugter og løg skæres i strimler og svitses af på hed pande og krydres med limesaft, salt og citronpeber. Grøntsagerne tages af panden og holdes lune. Steg nu kødet gylden og krydr det med salt. Det hele blandes og lunes igennem. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Koteletterne brunes på en tør pande. Lægges i et ildfast fad og krydres med salt og peber. Tomaterne skæres i halve, drysses med salt og lægges ved siden af koteletterne. Toastbrødet smuldres og røres med margarine, æggeblommen, hakket persille, presset hvidløg, salt og peber. Blandingen fordeles på koteletterne og fadet stilles i ovnen 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Servers med kogte kartofler. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 175 grader C. alm. ovn. Riv brødet fint og bland det med sammenpisket æg, tomatjuice, knuste hvidløg, og krydderier. Tilsæt kødet og ælt det godt igennem. Bred farsen ud på et stk bagepapir, skær fedtkanten af skinken og læg dem på farsen. Drys med revet ost og rul sammen som en roulade. Læg det i et smurt ovnfast fad med samlingen ned og tryk enderne lidt sammen. Stik laurbærblade i overfladen af farsen. Sæt fadet i ovnen 45-60 min. Efter 20 minutter hældes en dåse tomater over farsbrødet. Brødet tages op og tomater og væde hældes i en gryde evt. med lidt bouillon, blendes og koges op. smages til med salt, peber og oregano. Serveres med friskkogte kartofler og tomatsalat med finthakket løg-uden dressing. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen: Bland soja, marmelade, salt og peber og smør kyllingen ind i det. Steg den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 40-50 min. med lidt vand i bunden. Vend kyllingen rundt i marmeladen ca. fire gange. Råstegt spidskål med kapers og feta: Tag stokken af spidskålen og hak spidskålen i ønskede stykker, sauter den ganske kort i olien tilsæt det pressede hvidløg til sidst, så det ikke brænder på. Anret spidskålen med kapers og feta, og dryp med citronsaft, salt og peber. Ris: Koges efter anvisningen med lidt salt og evt. et laurbærblad. Pyntes med finthakket tomat. |
Antal personer: 1 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kogning af skinke: Skinken sættes over i vand så det dækker og bringes i kog, skinken koges ca. 2 timer til den er mør. Grøntsager: Grøntsagerne koges hver for sig, genbrug kogevandet og start med de lyse grøntsager, blomkål og hvide asparges, så gulerødder og til slut de grønne asparges Blomkålen koges hel, ca. 10 minutter. Hvide asparges skrælles og koges 3-4 minutter. Gulerødder skrælles og kvartes på langs, behold ca. 10 cm. Af toppen på og kog dem 5-6 minutter Grønne asparges, bønner og ærter koges 3-4 minutter. Opbagt smørsauce: Smørret smeltes, må ikke brune. Det smeltede smør hældes forsigtigt over i en skål, på nær det hvide bundfald (vallen) som til klaret smør. Hvedemel drysses over vallen i gryden og røres som til opbagt soves. Kogevand fra skinken tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring, og til slut tilsættes det smeltede smør og saucen smages til med peber, ikke salt da vi bruger saltet smør. Servers med nye kogte kartofler og evt. et drys persille. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprød-møre i rigeligt let saltet vand, ca. 5 minutter. Tag dem op. Bag mel og smør grundigt igennem. Hæld kogelag og mælk i lidt efter lidt og under omrøring. Kog den igennem et par minutter til saucen er jævn. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød. Rør æggeblommerne i saucen når den er kølet en del af. Saucen skal stadig virke tæt og forholdsvis fast. Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne i saucen og vend til sidst blomkålshovederne i. Det hele fordeles i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad. Fordel et tyndt lag rasp og ost over gratinen. Kom smørklatter på toppen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Servering: Server f.eks. med en tomatsovs eller tomatketchup. |