Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pølserne skæres i ½ til 1 cm. store stykker. Kartoflerne skrælles og skæres i skiver (der kan også bruges frosne kartofler i skiver). Kartoffelskiver, pølser, finthakket løg og lidt olie blandes godt sammen og kommes i en lille bradepande (jeg plejer at ryste det sammen i en stor plastpose) Fløde og tomatpure røres sammen og smages til med salt og peber og hældes over kartoffelblandingen. Bradepanden sættes i ovnen ved ca. 200 grader til kartoflerne er helt bløde. (ca. ½ time). herefter 5 til 10 min med revet ost på toppen. Kan fint serveres med lune grovflutes til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Svits kalkunkødet og det hakkede løg i en tykbundet gryde i olien. Tilsæt peberfrugter i små tern, og herefter lidt bouillon, soja, og krydderierne. Lad retten småsnurre i et par minutter. Tilsæt herefter broccolien, samt den kogte pasta. Lad retten derefter småsnurre i ca. 5 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Madpandekager: Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min. Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter). Fyld: Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til. Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost. Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min. De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl og skær kartoflerne i skiver. Lægges derefter i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og rosmarin. Gnid kyllingelårene med hvidløg, og kryder med salt, peber og rosmarin, dryp med olivenolie. Kyllingelårene lægges på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter. Sørg for at kyllingelårene er gennemstegte - kødsaften skal være klar. Strø hakket persille over og retten er serveringsklar. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Krydr koteletterne med salt, peber og paprika og brun dem hurtigt begge sider på en pande i olien. Brun efterfølgende baconternene på panden. Rens champignonerne og skær dem i tykke skiver og steg dem på panden i 2-3 minutter sammen med hakket løg og hvidløg. Læg koteletterne i et smurt ovnfast fad og kom bacon, champignon, løg og cocktailpølserne hen over. Kog panden af med tomat og fløde og hæld det over kødet. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader alm. ovn i ca. 20 minutter og server med ris. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Oksebrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse. Oksebrystet koger i ca. 3 timer under låg, indtil det er mørt. Grønsagerne renses. Gulerødderne halveres, blomkålen deles i buketter og porrerne skæres i ca. 5 cm. stykker. Dampes møre i lidt letsaltet vand, evt. med en klat smør. Server de dampede grønsager med oksebrystet skåret i tynde skiver, samt kogte kartofler, gerne nye. |
Antal personer: 2 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog spaghettien. Put lidt smør på en pande. Hak gulerødderne og løg, put den på panden og steg det i 2-3 minutter. Vask champion og skær dem i skiver, tilføj dem til panden og steg det hele indtil det bliver lidt blød ca. 10 – 15 minutter. Hæl fløden over det på panden og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt oksebrystet skåret i tynde strimler og vend rund og server med den kogte spaghetti. Tips: Rigtig god som anden dags ret til Sprængt oksebryst |