Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens alle grøntsager, snit løget meget fint. Gulerødderne i små tern, minimajs i på skrå 2-3 cm stykker, de røde peber også i små tern, champignonerne deles i halve. Tag en god stegegryde, kom ca. 1 dl rigtig god olie i, når olien er varm starter du med løget, steger dem af bare lige så de tager farve, tilsæt karry efter smag lad det bruse af. Tilsæt den fint strimlede kalkun, steg det af 1-2 min. Derefter tilsættes resten af grøntsagerne, vend dem 3-4 gange så de tager farve fra karryen. Tilsæt så creme fraiche og lad det simre 10-15 min. Server jasmin ris til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning. Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 min. og hæld blandingen i et smurt ovnfast fad, ikke for dybt. Vend forsigtigt kartoflerne med creme fraichen og fordel dem oven på kødblandingen. Drys med revet ost. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bank koteletterne let med hånden. Vend først koteletterne hvedemel så i det sammenpiskede æg. Derefter i rasp blandet med salt og peber. Steg koteletterne ved svag varme 4-5 minutter på hver side. Serveres med kartofler, krydret blomkål og brunet smør. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tø spinaten op, og hak den groft med en kniv. Skær kyllingen i strimler og steg dem gyldne i lidt olie og karry. Hak løget og svits det i lidt olie i en gryde. Blend tomaterne og kom dem i løgene sammen med fløde, ketchup og alle krydderierne. Lad denne sauce koge i 15 min., og smag den så evt. til med flere krydderier. Den må gerne være stærk, da spinaten tager noget af smagen. Smør et ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader, hæld lidt sauce over, læg et lag spinat samt lidt kylling, og drys med ost. Fortsæt sådan i 3 lag, og slut med sauce og ost. Lad den gerne trække lidt, inden den bages midt i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca 1/2 time, til lasagnepladerne er møre. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær aubergine i små tern, drys med salt, og lad dem trække 15 minutter. Dup med køkkenrulle, og rist dem 2-3 minutter i lidt olivenolie. Gem de ristede aubergine til senere. Brun kødet skåret grundigt og krydr med hakket hvidløg og spidskommen. Tilsæt lille kanelstang, rødvin, tomater, citronskiver og bouillon, og lad det simre 1 time under låg. Kom perleløg samt aubergine i tern ved, og kog i endnu 20 minutter, til kødet er mørt. Smag til med salt, lidt sukker og peber. Drys med frisk mynte og server kogte løse ris til. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæk mørbraden næsten igennem på langs, bank den lidt fladere, og fordel svesker og fintsnittede æblebåde på. Drys med salt og peber og luk sammen herom. Brun mørbraden på alle sider i fedtstoffet i en stegegryde. Hæld bouillon ved, og lad det simre 10 min. på hver side - i alt 20 min. Tag mørbraden op, og kom fløden i gryden. Bring i kog og tilsæt gelé. Jævn saucen og smag til med salt og peber. Servér med kogte og brunede kartofler og rødkål eller rødkålssalat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak smørret i melet og smuldr det ensartet. Tilsæt æggeblomme (gem hviden) og krydderier og saml hurtigt dejen med koldt vand. Eller kom samtlige ingredienser i en foodprocessor, og dejen er samlet på rekordtid. Læg dejen i køleskabet, mens fyldet tilberedes. Kalkunfyld: Skær kalkunkødet i smalle strimler. Rengør grøntsagerne og skær dem i strimler eller skiver. Varm smørret på en stor pande og svits kød og grøntsager heri nogle minutter for god varme, mens der røres. Drys melet over og tilsæt suppen gradvist under omrøring. Smag stuvningen til med timian, salt og peber. Fordel fyldet i bunden af at tærtefad (ca. 27 cm i diameter). Rul dejen ud og læg den over fyldet som låg, skær den til i siderne og tryk den godt fast. Udstik resterne af dejen med en lille form. Pensl dejen med sammenpisket æggehvide. Fæstn de små figurer på dejlåget, pensl igen og bag derefter pien i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. |