Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet røres sejt med salt. Æg og fløde røres i. Derefter mel og rasp. Danskvand vendes i. Form farsen til et aflangt brød som vikles i bacon. Lægges i et ovnfast fad. Brun det i ovnen på midterste rillen 15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn. Dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn. Hæld mælk og bouillon ved. Steg ”haren” ca. ½ time ved 160 grader C. alm. ovn, til farsen er gennemstegt. Sauce: Si skyen op i en gryde, pres så meget som muligt gennem sien med bagsiden af en ske. Varm skyen op og jævn med majsstivelse udrørt i fløde. Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og gele. Serveres med kogte kartofler. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg kalkunkødet på en varm pande, så det er gennemstegt. Tilsæt de hele rengjorte champignoner, og svits dem let. Tilsæt saucen og lad det hele simre i 10 minutter. Pastaen tilberedes som anført på pakken. Evt. med salat og lune flutes. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Forvarm ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Skræl auberginerne og skær dem derefter i ca 1 cm tykke skiver. læg dem på en på en bradepande og pensel dem med rigeligt olivenolie og drys med salt og peber. vend dem om og gentag. bag dem i ovnen i ca. 15 min til de er gyldne. Skræl kartoflerne. skær dem i skiver og steg dem derefter i olivenolie på en stegepande til de er gyldne når de er færdige lægges de på noget køkkenrulle ( både auberginer og kartoflerne kan laves i forvejen for at spare tid.) Brun kødet (i stedet for oksekød kan der bruges lammekød) og tilsæt derefter hakket løg og hvidløg og lad det simre i ca 3 min. tilsæt tomatpure og de hakkede tomater. laurbær blade spidskommen kanel og salt og peber og lad det simre i ca 20 min. Sauce: Varm mælken i en gryde men den må IKKE koge. når den er varm sættes den til side. smelt smørret i en gryde og tilsæt melet og rør. derefter tilsættes mælken og rør med et piskeris til den begynder at blive tyktflydende. fjern sovsen fra varmen og tilsæt de 3 æggeblommer og pisk. tilsæt ost (gem lidt til toppings) og muskatnød og salt og peber. Læg et lag af kartofler i bunden af et ovnfast fad ca. 23x33 cm. derefter et lag auberginer og derefter kødsovsen også et lag auberginer igen derefter hældes bechamel sovsen over og eventuelt resten af osten. Skru ovnen ned til 180 grader C. alm. ovn. og bag bag moussakaen i ca. 30 min til den er gylden. Tips: lad være med at servere retten straks efter at den er kommet ud af ovnen. men lad den stå i ca. 5-10 minutter så den kan sætte sig lidt. hvis man har lyst kan man også tilsætte lidt rødvin i kødsovsen. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen. Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel. Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side. Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter. Tips: Kan serveres med kogte hvide kartofler og stuvede ærter og gulerødder |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Karrysovs: Begynd med sovsen, så den er klar, når retten skal sættes i ovnen. Skræl og hak løget. Skær baconen i strimler. Svits løg og bacon sammen et par minutter. Strø karry over og lad det svitse med et øjeblik. Bland mel og tomatpuré i. Tilsæt bouillon og væde af ananasen og lad det koge sagte i ca. 10 minutter. Smag til med salt og kom ananasterningerne i. Del kyllingerne i portionsstykker. Bland mel, salt og karry i en plastikpose. Læg nogle kyllingestykker ad gangen i posen, ryst den så melblandingen helt dækker stykkerne. Gør det samme med resten af stykkerne. Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet og læg dem i et ovnfast fad. Hæld karrysovsen over. Sæt retten i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Garner fadet med små æbleskiver efter ca. halvdelen af tiden. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Culotten afmærkes, i den spids, hvorfra den kan skæres på tværs af kødtrådene.
Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culotten er ridset på
den led, som den skal skæres). Det er lettest at se, hvordan culotten skal
skæres for, imens den er rå. Sæt derfor et mærke(kødpind eller tandstikker)
i den ende af stegen, hvorfra der kan skæres på. Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Læg stegen i en lille bradepande og sæt den ind i ovnen i ca. 15 minutter eller til fedtet er gyldent. Tag stegen ud af ovnen. Dæmp ovnens varme til 160 grader C. alm. ovn, drys salt og peber på culotten. Sæt et stegetermometer i stegen. således, at spidsen er i centrum, og sæt stegetermometeret viser 55-58 grader C, det teager ca. 30 minutter afhængig af, hvor rød stegen skal være. Bag kartoflerne sammen med stegen, men sæt dem i ovnen ca. 30 minutter før stegen. Tilbered salaten. imens stegen er i ovnen. Tag stegen ud af ovnen, når stegetermometeret i stegen viser 55-58 grader C. Lad den stå tildækket. Under denne hviletid vil temperaturen i stegen stige til 60-62 grader C. Skær culottestegen i skiver fra den ende, hvor mærket sidder. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i strimler (vi har brugt en rest culottesteg) Rist kødet i lidt olie og tilsæt så ærter og gulerødder. Smag til med krydderierne. Retten skal kun lige have til den er gennemvarm. Tomatsovs: Tomaterne blendes med lidt vand, koges op og smages til med salt, peber, oregano, basilikum eller andre krydderurter efter smag. Serveres med kogt spaghetti |