Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning. Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 min. og hæld blandingen i et smurt ovnfast fad, ikke for dybt. Vend forsigtigt kartoflerne med creme fraichen og fordel dem oven på kødblandingen. Drys med revet ost. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. |
Antal personer: 10 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
En istandgjort oksemørbrad snøres evt. med garn, brunes i olie og sættes til afkøling. Smør blandes med hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence. Det smøres på mørbraden, som steges ca. 25-30 minutter i en 250 grader C. alm. ovn. Mørbraden tages ud og hviler i 20 minutter uden indpakning inden den skæres i skiver. Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være Lidt rød 55-60 C. Svagt rosa 60-65 C. Gennemstegt 65-68 C. Tips: Undlad evt. smørret og gnid presset hvidløg og krydderier direkte på mørbraden, eller nøjes med at gnid med salt og peber og steg. Beregn 200-250 gram oksemørbrad pr. person. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dressing: Løget hakkes meget fint og blandes med tomatpureen, smag til med revet peberrof og gin. Rostbeefen skæres meget tyndt. Burgerbollerne flækkes og varmes. Bollerne lægges sammen og servers. |
Antal personer: 1 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Torsken som er kogt i en god kogelage, findeles og befries for ben og skind. Mayonnaisen, A38 og krydderierne røres godt sammen og smages til. Torsk og kinakål vendes forsigtigt i. Må gerne trække nogle timer. Serveres på ristet franskbrød og pyntes med rejer, stenbiderrogn, tomat, citron og dild. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid kyllingefileterne med Herbes de Provence. Pil og hak løg og hvidløg. Skyl grønsagerne. Skær squashen i tern. Halver peberfrugterne, fjern kernerne samt den hvide membran og stilkfæstnet og skær peberfrugterne i strimler. Opvarm 2 spsk. olie på en stor stegepande. Læg kyllingefileterne i og steg dem ca. 8 minutter. Vend dem og forsæt stegningen i yderlig 5 minutter, eller indtil de er gennemstegte. Tag dem af panden og hold dem varme. Hæld resten af olien på stegepanden. Kom løg, hvidløg, squash og peberfrugt i. Svits under omrøring i 10 minutter, eller indtil grønsagerne er bløde. Hæld de flåede tomater i og krydr med sal og peber. Læg låget på og lad det småkoge 10 minutter. Rør hakket persille i og læg kyllingefileterne ovenpå. Læg låget på og lad det småkoge yderligere 5 minutter. Pynt eventuelt med basilikum og server retten. Forslag til tilbehør er løse ris. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Medisterpølsen sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog, trækker 5-10 minutter i vandet. Pølsen skæres i stykker ca. 10 cm. og steges i smør på pande. Mel drysses på panden som medisteren er stegt på og røres i resterne af fedtstoffet. kogevand fra medisteren tilsættes lidt efter lidt, gives lidt kulør og koges igennem et par minutter. Smages til med salt og peber. Serveres med kogte hvide kartofler og rødkål. Tips: Se opskrift på rødkål her |
Antal personer: 12 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bøffer: Farsen røres godt sej (meget længere end til alm. Fars). Farsen formes til tynde firkantede bøffer på størrelse med brødet. Bøfferne steges i olie på pande, et par minutter på hver side. Løg: Løgene hakkes og ristes på en pande i olie med et drys sukker til løgene er klare. Tilsæt vand, når vandet er dampet væk er løgene færdige, smag til med salt. På en skive toastbrød lægges en skefuld løg, og en bøf lægges på. På en anden skive toastbrød smøres burgerdressing, og brødet lægges på bøffen med dressingen nedad. Toasten kan nu gemmes på køl, pakkes ind og fryses, eller smides direkte i toasteren. |