Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, karry og peber piskes sammen. Kyllingefileterne marineres og trækker ca. 1 time. Kyllingefileterne steges ca. et par minutter på hver side i en tør gryde. Kødet tages af panden. Broccolien deles i små buketter. peberfrugt, rødløg og evt. fennikel skæres i strimler. Olivenolie varmes i gryden og broccoli steges let, før de øvrige grønsager tilsættes. Til sidst krydres med salt og peber og kyllingestykkerne og fløden tilsættes. Det hele småsimre i ca. 10 minutter og er så klar til servering. Kogte ris serveres til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Fordel dem på 4 stykker godt smurte alufolie.
Læg løgringe på. Kom kødet skåret i 4 tykke skiver på og derefter tomatskiver. Rør smør og knust hvidløg sammen og fordel det over tomaterne. Drys med hakket persille. Fold folien om fyldet og sæt pakkerne i et fad. Sæt pakkerne i ovnen i 50 minutter ved 175 grader C. alm. ovn. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene hakkes og brunes i olie, kød kommes i og brunes, derefter krydderier, tomater og de revne gulerødder. Evt. lidt ekstra vand.
Simre i ca. 15 minutter. I mens laves den hvide sauce. Smelt smørret, kom melet i og spæd mælken i lidt af gangen. Så det bliver en hvid sauce I et ildfast smurt fad, lægges lagvis hvid sauce, kødsauce, og lasagneplader. Osv. osv. Slut af med hvid sauce. Drys evt. med revet ost. Bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 30 minutter. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Sandwichbrød, madæbler, løg og bladselleri i tern, smørret smeltes. Gnid kalkunen (ikke udbenet) ind og udvendigt med citronsaft og salt. Fyld den, men ikke for hårdt, fyldet svulmer lidt op. Halsskindet kan også fyldes. Luk kalkunen med kødnåle. Smør den udvendigt med 50 gram smør. Læg kalkunen på risten i bradepanden med brystet opad. Sæt den i en 180 grader C. alm. ovn og steg den i ca. fire timer. Dryp flittigt undervejs med 3 dl god fjerkræbouillon og 2 dl vand. Når det er dryppet over øses sky fra bradepanden over kalkunen. Tranebærsauce: tranebær, en sjat vand, lidt mere portvin, sukker og ingefær eller kanel koges igennem. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Befri mørbraden for sener og hinder. Flæk den halvt igennem og bank den lidt ud. Fars: Rør det hakkede kød med hakket løg, peberfrugt og æggeblomme. Krydr med salt og peber. Læg farsen midt på mørbraden, luk den og bind omkring den. Brun den på alle sider i smørret i en stegegryde. Krydr med salt og peber og hæld bouillon ved. Lad den stege ca. 25 min. i alt. Tag mørbraden op, sigt evt. bouillonen og hæld fløde blandet med hvedemel i. Bring det i kog og smag sovsen til. Serveres med kogte kartofler. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i mundstore tern og brunes i olie. Løg og ingefær skæres i strimler og kommes i gryden. Bouillon, tomatkoncentrat og krydderier tilsættes. Retten simrer under låg i 1 time. Kartoflerne halveres og kommes i gryden sammen med 5 dl. vand. Efter 10 min tilsættes champignonerne, der er skåret i skiver. Simrer yderligere 10 min og smages til med salt og peber. Bananerne skrælles, halveres og deles på langs. Brunes i olie på en pande og serveres varme med flutes. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal personer: 2 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg baconen sprød på en tør teflonpande. Læg det til afdrypning på et stykke fedtsugende papir eller køkkenrulle. Pisk æggene sammen. Udrør maizena i mælken og tilsæt det æggene sammen med salt og peber. Pisk det let sammen. Hæld æggemassen på panden baconen er stegt på. Steg æggekagen, indtil æggemassen er stivnet, ved lav varme. Løft af og til op i æggemassen med en paletkniv af træ. Skær tomaterne i skiver og fordel dem over æggekagen sammen med sprødstegt bacon og klippet purløg. Server æggekagen med rugbrød. |