Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland tomater og bouillon og bring det i kog. Skræl kartoflerne og skær dem i tern ca. 3x3 cm. Pil og hak løget. Rens bladselleriet og snit det fint. Kom kartofler, løg og selleri i gryden. Krydr med merian, salt og peber og lad det koge 15 min. Skær kyllingefiléterne i tern. Kom kylling og ærter i gryden og lad det koge 10 min. (til kyllingen er mør). |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter. I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra. Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i. Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær pølser og de kogte kartofler i mindre stykker. Pil og hak løget. Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i et par minutter. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser. Lad retten koge i ca. 10 min og smag til med salt og peber, så er den klar til at blive serveret. Pynt gerne med frisk klippet purløg. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fileten brunes af i lidt olie og drysses med timian, citronskal og revet ingefær og krydres med salt og peber. Kartoflerne vaskes, skæres i både og rulles i hakket Kalkunbacon og hvidløg, dysses med salt og lægges i ildfast fad sammen med fileten og små cherrytomater. Retten bages ved 200 grader C. alm. ovn i 60 minutter. Mærk om kartoflerne er møre, er de ikke det så tages kalkunbrystet op og får lov at trække en 15 minutter mens kartoflerne gives skstra tid i ovnen. |
Antal personer: 2 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vandet bringes i en tykbundet gryde kog og risene tilsættes. De koger i vandet et par min. Mælken tilsættes og retten bringes i kog under omrøring. Grøden koger ca. 1 time ved svag varme fra hvornår den begynder at koge, hvorefter den smages til med salt. Server risengrød med kanelsukker og smørklat Fordelen ved at koge risene i vandet et par minutter er, at grøden ikke brænder så nemt på. Risengrød er ikke fryseegnet Tips: En rest risengrød kan bruges til klatkager eller risalamande Holdbarhed risengrød: Op til en uge i køleskabet |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bring vandet i kog, læg skinken i og lad den simre 1 time, lige under kogepunktet, sluk for varmen og lad den trække en times tid i vandet før den serveres. Skræl gylerødderne og skær dem i stave på ca 5 cm længde, fjern de yderste blade på rosenkålen og halver dem evt. Forårsløgene renses og skæres på skrå i ca. 5 cm. stykker. Start med at koge gulerødderne da de skal koge længst, ca. 20 minutter. rosenkålen skal have ca. 8 minutter, og fåresløgene kun ca 1 minut. Sovs: Smelt smørret og rør melet heri. Tilsæt suppe fra skinken lidt efter lidt og spæd op med fløde Smag til med sennep og salt. Lad koge 2 minutter. Server skinken, der er varmet i suppen uden at koge, skåret i pæne skiver. Giv grøntsager, kartofler og sovs til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprød-møre i rigeligt let saltet vand, ca. 5 minutter. Tag dem op. Bag mel og smør grundigt igennem. Hæld kogelag og mælk i lidt efter lidt og under omrøring. Kog den igennem et par minutter til saucen er jævn. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød. Rør æggeblommerne i saucen når den er kølet en del af. Saucen skal stadig virke tæt og forholdsvis fast. Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne i saucen og vend til sidst blomkålshovederne i. Det hele fordeles i et smurt og raspdrysser ildfast gratinfad. Fordel et tyndt lag rasp og ost over gratinen. Kom smørklatter på toppen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Servering: Server f.eks. med en tomatsovs eller tomatketchup. |