Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun kyllingefileterne i gryden.
Hæld vand over så det lige dækker fileterne. Kom kulør salt peber og persille ved. Kog til kyllingen er mør (ca. 10 minutter). Tag fileterne op og jævn sovsen med maizena giv den evt. 1 stk. bouillonterning for smagens skyld. Serveres med kartofler. Tips: Smager som gammeldags grydestegt kylling, blot uden alt fedtet. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret og tilsæt karryen.
Hak løgene og svits dem sammen med karrysmørret sammen med kødet.
Tilsæt de skivede kartofler og gulerødder sammen med 1/2 l vand, krydr med salt og peber.
Kog ved svag varme i 15 minutter. Bræk spaghettien i mindre stykker og tilsæt dem eller brug skruer. Kog retten yderligere i ca. 10 minutter, til pastaen er passende mør. Tips: Frosne kartofler i skiver kan sagtens bruges. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg blomkålen i rigeligt letsaltet vand (3 tsk. salt pr. ltr kogevand) i 20 min., fjern evt. blade og det nederste af stokken, skyl blomkålshovederne og kog dem i letsaltet vand i 8-10 min, de må ikke være gennemkogte, tag dem op og lad dem dryppe af. Fars: Bland rasp, fløde og vand og lad det stå i 10 min. Rør det hakkede kød med rasp-blandingen, revet løg, æg og krydderier. Læg blomkålshovederne i et smurt ovnfast fad og fordel farsen over hovederne, pensl farsen med lidt smeltet smør. Stil fadet midt i en 200 grader varm ovn i ca 35 min. efter 20 minutter tages de ud af ovnen og drysses med revet ost. Server med varm krydret tomatsovs eller tomatsalat. Tips: Hertil bruges 2 små blomkålshoveder renset vægt ca. 400 gram pr. stk. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær pølserne i skiver. Fjern rodskiven og de groveste grønne blade fra porrerne, skær dem i skiver og skyl dem godt. Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner og skær den i terninger. Varm smørret i en dyb pande og svits karry, porreringe og peberfrugt få min. Tilsæt pølseskiver og rå risottoris og lad det svitse med et øjeblik. Hæld vand ved, krydr med peber og lad retten komme i kog. Dæmp varmen og lad retten simre under låg 20 minutter, til væden er opsuget. Smag evt. til med salt. Servér direkte fra panden. Tips: Retten kan tilsættes 200 g. grønne ærter. De skal varme med de sidste 5 minutter. Røget medisterpølse kan erstatte frokostpølserne, den befries for skind og skæres i terninger. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær aubergine i små tern, drys med salt, og lad dem trække 15 minutter. Dup med køkkenrulle, og rist dem 2-3 minutter i lidt olivenolie. Gem de ristede aubergine til senere. Brun kødet skåret grundigt og krydr med hakket hvidløg og spidskommen. Tilsæt lille kanelstang, rødvin, tomater, citronskiver og bouillon, og lad det simre 1 time under låg. Kom perleløg samt aubergine i tern ved, og kog i endnu 20 minutter, til kødet er mørt. Smag til med salt, lidt sukker og peber. Drys med frisk mynte og server kogte løse ris til. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet gnides med salt, groftkværnet peber og knuste enebær og brunes i en gryde i margarinen. Vand og fløde, maizena og ribsgele piskes sammen og hældes over kødet. Småsteger under låg i ¾-1 time, til kødet er mørt. Kødet tages op Saucen piskes igennem og tilsættes evt. mere fløde og kulør. Server med kartofler, evt. brunede kartofler, selerisalat eller waldorfsalat og tranebærsyltetøj. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak smørret i melet og smuldr det ensartet. Tilsæt æggeblomme (gem hviden) og krydderier og saml hurtigt dejen med koldt vand. Eller kom samtlige ingredienser i en foodprocessor, og dejen er samlet på rekordtid. Læg dejen i køleskabet, mens fyldet tilberedes. Kalkunfyld: Skær kalkunkødet i smalle strimler. Rengør grøntsagerne og skær dem i strimler eller skiver. Varm smørret på en stor pande og svits kød og grøntsager heri nogle minutter for god varme, mens der røres. Drys melet over og tilsæt suppen gradvist under omrøring. Smag stuvningen til med timian, salt og peber. Fordel fyldet i bunden af at tærtefad (ca. 27 cm i diameter). Rul dejen ud og læg den over fyldet som låg, skær den til i siderne og tryk den godt fast. Udstik resterne af dejen med en lille form. Pensl dejen med sammenpisket æggehvide. Fæstn de små figurer på dejlåget, pensl igen og bag derefter pien i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. |