Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene hakkes, peberfrugt og squash skæres i tern og champignon skæres i skiver. Svits de hakkede løg i margarine. Brun kødet heri. Lad først grøn peber svitse med, så champignon og til sidst squash. Tilsæt resten på nær ost. Og lad det simre 20 minutter. Drys med ost fem minutter før servering. Server med ris, kartofler eller brød til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør farsen af hakket svinekød, mel, æg, revet løg, mælk satl og peber. Del blomkål i buketter og kog dem 10 min. Hæld dem til afdrypning. Vend fars og blomkål forsigtigt sammen og læg blandingen i et smurt ildfast fad, glat farsen og dæk med bacon. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres med groft brød. Tips: Der kan tilsættes 2 tsk. karry og 1 – 2 spsk. soja til farsen |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Farsen æltes sammen og formes til 4 krebinetter som vendes i mel. Steger 6-7 minutter på hver side. Squashflan: Skær squash i skiver. Hak løg og hvidløg. Svits løg i oliveolie, til de er klare. Tilsæt squash, hvidløg og hakket kryddergrønt og svits alt 2-3 minutter ved høj varme. Tænd ovnen. Indstil den på 175 grader C. alm. ovn. Hæld squashskiver i et ovnfast fad. Pisk kvark og æg sammen. Tilsæt reven ost. Hæld æggemassen over grøntsagerne. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen i 20-30 minutter, til æggemassen er stivnet og overfladen gylden. Sluk for ovnen 10 minutter før retten er færdig. Drys hakket persille over ved serveringen. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter. I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra. Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i. Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Al synlig fedt fjernes fra kødet og det skæres i tern. Olien hældes i en gryde. Når olien er varmet op, svitses kød og hakket løg i gryden ca. 5-10 minutter. Bouillon hældes ved. Retten simrer ca. 20 minutter. Squashen skæres i store tern. Squashen kommes i gryden sammen med de grønne bønner. Småkoger igen ca. 10 minutter. Jævnes med Maizena udrørt i lidt vand. Efter 5 minutter tilsættes hakket persille. Retten smages til med salt og peber. Risene koges efter anvisning på pakken. Herefter er denne friske sommergryde klar til servering. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kalkunbrystet skæres i 4 tykke skiver.
Hvert stykke kalkunbryst snittes i siden, så der dannes en lomme. Smør røres blødt og blandes med kapers, hakket skalotteløg, hakkede oliven, hakkede friske krydderurter og hakkede champignon. Fyldet lægges ind i lommerne, der lukkes med en kødnål. Steges i smør på begge sider. Krydres med salt og peber. Vin hældes over og skyen tilsættes fløde og evt. lidt jævning. Steges i alt 20 minutter under låg. Serveres med årstidens grøntsager. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej: Opløs gæren i vandet. Bland resten sammen med det lunkne vand, gem dog mel til at ælte på. Ælt dejen rigtig meget – og drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et rent viskestykke ca. 30 minutter. Sauce: Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie. Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende. Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen. Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse. Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt. Saucen smøres jævnt ud over dejen. Det hakkede oksekød brunes på panden i lidt olie, en rest af tomatsauce kan blandes i eller fordeles over kødet. De fire slags fyld fordeles i felter på bunden og der drysses ost over. Bages i forvarmet ovn i 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Pizzaen kan jo selvfølgelig laves med kun en slags fyld efter smag, så ganges det blot op med 4, eller der bruges en helt anden slags fyld. |