Kalkunschnitzel i orangesauce (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunschnitzel
10 g.margarine
 salt
 peber
 
150 g.skalotteløg
0.5 appelsin
2 dl.grøntsagsbouillon
0.5 tsk.tørret merian
0.5 dl.sødmælk
0.5 tsk.majsstivelse
 Salt
 peber
 
Risole: 
1000 g.kogte kolde kartofler
50 g.smør
 
Kalkunschnitzelrene steges 1 minut på hver side i margarinen, drysses med salt og peber og tages af panden.

Løgene skæres i tern og svitses på panden. Appelsinen skæres i tynde skiver og svitses med. Bouillon og merian tilsættes og løgblandingen småkoger et par minutter. Saucen jævnes med mælk og majsstivelse og smages til med salt og peber.

Kalkunschnitzelrene lægges ned i saucen og der lægges låg på panden. Retten koger 4-5 minutter til kødet er mørt.

Risole:
kartoflerne vendes i smør på en pande.

Ovnret med squash (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.squash
2 spsk.hvedemel
0.5 dl.olie
 
500 g.hakket oksekød, ikke for fedt
1 spsk.olie
 
200 g.løg
5 tomater
0.5 tsk.oregano
 salt
 peber
 
250 g.Cheddarost
 
Skær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Kom dem i en plastpose sammen med melet og ryst dem godt, så alle skiver bliver dækket af mel. Smelt lidt fedtstof på en pande og rist squashskiverne kort heri på begge sider. Tag squashen af panden.

Pil og hak løget. Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske, og skær dem i mindre stykker - tomater fra dåse er klar til brug.

Svits løgene let i olie, tilsæt det hakkede kød og lad det hele brune på panden. Kom tomater i og varm det ca. 10 minutter til vædenj næsten er kogt væk. Krydr med oregano, salt og peber.

Riv osten.

Læg i et ovnfast fad lægges halvdelen af squashen, herover halvdelen af kødblandingen og halvdelen af osten.

Fordel resten af squash, kød og ost i samme rækkefølge.

Sæt fadet i ovnen ved 190 grader C. alm. ovn ca. 30 minutter.

Giv kartofler og en skål salat til

Medister med smørdampet spidskål og nye kartofler (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.medister
25 g.smør
 
2 små spidskål
2 dl.Vand
10 g.smør
 
1000 g.nye kartofler
 
Steg den rå medister på pande i smør, ca. 6 min på hver side, sluk for varmen og lade den trække indtil servering.

Fjern de grove blade på spidskålen, halver dem og fjern stokken. Lægges i en dyb pande eller gryde med låg med smør og vand og damp dem møre ca. 7 minutter under låg. Tag evt. op og dryp af inden servering.

Servers med nye kartofler og evt. brunet smør.

Kylling med æbler og bacon (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingefilet uden skind og ben
125 g.bacon i skiver
1 æbler
2 fedhvidløg
 timian
 salt
 peber
 
Sauce: 
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
5 dl.piskefløde
2 spsk.dijonsennep
1 bdt.persille
 salt
 peber
 
600 g.spidskål
 vand
 salt
 evt.smør
 
1000 g.kartofler
 
Snit kyllingebrysterne to gange på tværs og kom æblebåde i de to lommer. Pak hvert bryst ind i bacon. Krydr med salt, peber og timian samt knust hvidløg, læg dem i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen ca. 30-40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Smøret smeltes i en gryde, mel tilsættes og røres godt sammen. Væden fra kyllingen og fløde tilsættes lidt efter lidt under omrøring, smag til med dijonsennep. Tilsæt hakket persille til sidst.

Spidskålen halveres på langs og stokken skæres fra. kålen blancheres i spildkogende let saltet vand i 4-5 minutter. læg kålen i et dørslag og lad den dryppe af. Smelt evt. lidt smør i gryden og vend kålen heri.

Kyllingebrysterne anrettes på letkogt savoykål eller spidskål og saucen hældes ved.

Server med små nye kartofler eller pilekartofler.

Wienerschnitzel (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiverKalveschnitzler ca. 1 cm. tykke
1 æg
1 dl.rasp
 salt
 hvid peber
 smør
 
Dreng: 
1 citron
 kapers
 ansjosfileter
 Høvlet peberrod
 
Bank kalveschnitzlerne, så de bliver ensartet tynde, men aldrig så tynde at der går hul.

Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne heri.

Vend herefter schnitzlerne i salt og peber blandet rasp og læg dem på et spækbræt 5 minutter så paneringen når at sætte sig.

Lad smør bruse af på en pande, men læg højst to schnitzler på ad gangen, ellers daler temperaturen for meget og resultatet forringes. Steg schnitzlerne 3-4 minutter på hver side ved jævn varm. Er varmen for stærk, er paneringen brun og sprød før indholdet er stegt, er varmen for lav, bliver paneringen klæg af at suge fedtstof, uden at kødet er stegt nok.
Lad schnitzlerne hvile et par minutter på et varmt fad.

Dreng:
Skær en citronskive. Sno en ansjosfilet om din lillefinger så der bliver et hul, og stil denne på citronskiven og fyld hullet med kapers. Top med høvlet peberrod.

Brasede kartofler, grønne ærter og brunet smør er klassisk tilbehør til denne ret.

Mørbradbøf i gorgonzolasauce med sauteret grønt (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad afpudset
20 g.smør
2 spsk.olie
 
Sauce: 
2 rød peberfrugt
2 skalotteløg
20 g.smør
300 g.gorgonzola
5 dl.piskefløde
1 tsk.basilikum tørret
 
Grønt: 
900 g.squash
1 bdt.forårsløg
2 fedhvidløg
30 g.smør
1 bdt.persille
 
500 g.båndpasta frisk
 
Puds mørbraden af for hinder. Skær den på skrå i 2-3 cm. skiver og pres dem let med snitflade opad. Steg mørbradbøfferne 2-3 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Bøfferne holdes varme.

Gorgonzolasauce:
Skær peberfrugt og løg i små terninger og svits i smør i en gryde. Tilsæt gorgonzola i mindre stykker og lad den smelte under omrøring. Tilsæt fløde og lad saucen koge nogle min. Smag til med basilikum, salt og peber. Pisk saucen godt igennem. Server bøfferne i saucen.

Sauteret grønt:
Halver squashen og skær den i 1 cm tykke skiver på skrå. Skær forårsløg i ca 5 cm lange stykker på skrå således at der kommer lidt af toppen med på det sidste stykke. Hvidløget hakkes.

Sauter grønsagerne i smør i en dyb pande i 3-4 min. Smag til med salt. Drysses med persille inden servering.

Server med frisk kogt pasta.

Australsk squashtærte (stor) (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.løg
250 g.bacon i skiver
1400 g.squash
200 g.cheddar
240 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
2 dl.olie
12 æg
 salt
 peber
 
Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn. Smør en lille bradepande 23x33 cm.

Skær bacon i små tern, der ristes. Løg hakkes fint. Squashen rives - med skræl og osten rives. Alt blandes.

Hæld blandingen i den smurte bradepande.

Bages 50 minutter ved 180 grader C. alm. ovn. Overfladen skal være lysebrun.