Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Madpandekager: Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min. Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter). Fyld: Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til. Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost. Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min. De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del blomkålen i buketter og kog dem knap møre i saltet vand. Smelt smørret rør melet i og spæd med vand og fløde og smag til med salt og peber. Lad det simre 5 minutter og tilsæt så blomkålsbuketterne. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien i wok eller stor pande og rist finthakket hvidløg heri. Tilsæt kødet, rist det i et par minutter under omrøring og tag det op. Hæld grøntsagerne i panden, rist i 5 minutter. Bland kødet ved og rist yderligere et par minutter, før retten smages til med soyo- og chilisauce. Kan serveres med ris og godt brød. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning. Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 min. og hæld blandingen i et smurt ovnfast fad, ikke for dybt. Vend forsigtigt kartoflerne med creme fraichen og fordel dem oven på kødblandingen. Drys med revet ost. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens mørbraden og brun den af, læg kødet på et stort stykke smurt alufolie. Drysses med salt, peber og timian. Alufolien pakkes om mørbraden og lukkes godt. De yderste grove blade på spidskålen fjernes og kasseres, deles i kvarte og blancheres 2-3 minutter i spildkogende vand, tages op og drypper af og deles så i 2 og lægges i bunden af et smurt fad. Tomaterne og champignon skæres i skiver og lægges over spidskålen. Dryppes med vineddike og olie og krydres med salt og peber. Mørbradpakken lægges på pladen ved siden af grønsagerne og det hele steger ved 220 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter. Grønsagerne drysses med purløg, den dannede væde i alupakken hældes over og mørbraden skæres i skiver. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingerne istandgøres og tørres med køkkenrulle. Citronerne vaskes og skæres i tynde skiver. Gnid kyllingerne ud-og indvendig med salt og peber. Kom hvidløg, citronskiver og rosmarin ind i kyllingerne. Pensl den med olivenolie og læg evt. et par citronskiver over brystet. Drys med frisk rosmarin. Læg kyllingerne med brystet opad i et ildfast fad. Den brunes i en 250 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Skru derefter ned for ovnvarmen og steg videre på 200 grader C. alm. ovn i ca. 60 min. Server disse skønne, sprøde kyllinger med frisk pasta og masser af parmesan, samt eksempelvis hvidløgsmarinerede peberfrugter. |
Antal personer: 1 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingebryst steges på pande og skæres derefter ud i tynde skiver. Bacon steges på panden. Salat, agurk og tomat skylles og agurk og tomat skæres i skiver. Rødløg pilles og skæres i skiver. Dressing: Der laves en dressing af creme fraiche, sennep, salt, peber og karry. Toastbrødene ristes, og sandwichen anrettes lagvis. Først smøres alle 3 skiver brød med dressing, dernæst kylling, salat, grøntsager og bacon på de 2 skiver brød, hvorefter alle 3 skiver samles til en sandwich Sandwichen halveres, så man har to trekanter. Kan anrettes på tallerken med salat, agurk og tomat. |