Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne koges og pilles. Peberfrugter og løg skæres i strimler og svitses af på hed pande og krydres med limesaft, salt og citronpeber. Grøntsagerne tages af panden og holdes lune. Steg nu kødet gylden og krydr det med salt. Det hele blandes og lunes igennem. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hamburgerryggen skæres i skiver og brunes let i smør med karry, evt, af et par gange, tages op. Tilsættes porrer i strimler, peberfrugter også i små strimler, tomatpure samt mel og bouillon, vend det hele godt rundt. Læg hamburgerryggen tlbage i gryden. Småkoger under låg til grøntsager og kød er mørt, ca. 15 minutter. Derefter tilsættes fløde. Herefter koges retten op igen, og den smages til med salt og peber. Drysses med persille inden serveringen med løse ris til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rul farsen til en pølse og skære den i passende stykker. Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv, kryder med salt og rigeligt knust sort peber. Kog kartoflerne. Brun smørret på en pande og læg bøfferne på og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side. Serveres straks med en blandet grøn salat og nye kartofler. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løsen forsigtigt de største blade fra spidskålen. Damp spidskålsbladene i kogende vand tilsat salt ca. 3 min. Tag bladene op, og skær det groveste af midterribben af (det 5 blad skæres ud og bruges til at dække hullerne fra ribben). Rens champignons og løg og hak dem fint og svits dem i smør. Tilsæt hvidvin og kog det sammen under omrøring til væsken er fordampet. Smag til med citronsaft, salt og peber. Fordel champignonmassen på kålbladene. Læg en kyllingefilet over. Pak bladene omkring fyldet og kom bacon omkring. Læg pakkerne i et ovnfast fad. kog panden af med 2-3 dl. vand og hæld det i fadet. Stil fadet midt i ovnen ca. 25 minutter ved 200 grader C varmluft. Ovnbagt spidskål: Spidskålen deles i kvarte på langs, blancheres i kogende vand. Evt. af 2 gange. Kålen tages op og dryppes af i et dørslag. Stokken skæres ud og spidskålen lægges i en stor bradepande. Saften af 1 citron samt 3 spsk. Olivenolie fordeles over kålen, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader C varmluft. Sauce: Si bouillonen fra bradepanden op i en gryde, tilsæt evt. ekstra vand så er i alt er ca. 3 dl. væske. Tilsæt gurkemeje og pisk smørret i. Smag til med citronsaft, salt og peber. Serveres med nye kartofler og masser af friske blandede krydderurter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træet ende brækkes af. Skæres i 2-3 cm længder og koges ca. 4 -5 min i letsaltet vand, der lige dækker. Krebinetter: Kødet formes til krebinetter, vendes i æg og rasp blandet med salt og peber. Stuvede hvide asparges: Smørret smeltes, hvedemelet tilsættes og ristes let inden fløden tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring. Saucen koges godt igennem. Spæd op med kogevand fra aspargesene og kog op igen. Vend aspargesene forsigtig i og smag til med salt og peber. Imens er krebinetterne blevet nænsomt stegt på en pande. Serveres med nye kogte kartofler og evt. lidt brunet smør. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Oksebrystet dækkes af koldt vand i en rummelig gryde og sættes over ved svag varme. Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse. Oksebrystet koger i ca. 3 timer under låg, indtil det er mørt. Grønsagerne renses. Gulerødderne halveres, blomkålen deles i buketter og porrerne skæres i ca. 5 cm. stykker. Dampes møre i lidt letsaltet vand, evt. med en klat smør. Server de dampede grønsager med oksebrystet skåret i tynde skiver, samt kogte kartofler, gerne nye. |
Antal personer: 2 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog spaghettien. Put lidt smør på en pande. Hak gulerødderne og løg, put den på panden og steg det i 2-3 minutter. Vask champion og skær dem i skiver, tilføj dem til panden og steg det hele indtil det bliver lidt blød ca. 10 – 15 minutter. Hæl fløden over det på panden og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt oksebrystet skåret i tynde strimler og vend rund og server med den kogte spaghetti. Tips: Rigtig god som anden dags ret til Sprængt oksebryst |