Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løg og selleri rives groft. Kød, rasp, mælk, salvie, selleri, løg, hvidløg, tomatpure, salt og peber blandes godt til en fars. Farsen formes til et brød som lægges i et ildfast fad. Dæk med baconskiver. Brunes ca. 20 minutter ved 175 grader C. alm. ovn. Ingredienserne til saucen koges op og hældes over farsbrødet. Bages yderligere ca. 40 minutter. Farsbrødet serveres med de kogte kartofler og lidt sauce. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl og skær kartoflerne i skiver. Lægges derefter i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og rosmarin. Gnid kyllingelårene med hvidløg, og kryder med salt, peber og rosmarin, dryp med olivenolie. Kyllingelårene lægges på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter. Sørg for at kyllingelårene er gennemstegte - kødsaften skal være klar. Strø hakket persille over og retten er serveringsklar. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Krydr koteletterne med salt og brun dem hurtigt på en varm pande. Pil løgene, skær dem i tykke skiver fra top til rod og svits dem i fedtstoffet. Del kålen i 4 -6 stykker og lad det koge 4 -5 minutter i letsaltet vand. Skræl kartoflerne, skær dem i ca 1 cm tykke skiver og lad dem koge i letsaltet vand 4 -5 minutter. Lad kål og kartofler dryppe af. Læg kål i bunden af et smurt, ovnfast fad. Drys de hele peberkorn over. Fordel koteletterne, kartofler, løg og resten af kålen herover. Hæld bouillon ved. Dæk med låg eller folie. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn 30-45 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene pilles, deles og snittes. De ristes gyldne i halvdelen af smørret under jævnlig omrøring. De tages af og holdes varme. Oksekødet deles i 8 dele og formes til bøffer. De krydres med salt og peber og brunes hurtigt på begge sider i smør og steges sagte ca. 6 min. i alt og vendes ofte. De tages af panden og holdes varme, dækket med løgene. Panden koges af med bouillon og jævnes. Den farves med kulør, smages til og hældes uden om bøfferne eller serveres til. Serveres gerne med surt. Tips: Prøv også at lave hakkebøf i airfryer |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ingredienserne til marinaden blandes og gnides på kalkunbrystet, som derefter lægges i midten af bradepanden. Kartoflerne skrælles, halveres på langs og lægges rundt om kødet. Peberfrugterne skæres i ringe og lægges over kartoflerne. Baconen skæres i strimler. Bacon, kapers, salt, peber og paprika drysses over kartoflerne. Bradepanden sættes midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Vin og bouillon hældes derefter forsigtigt i, og det hele dækkes med stanniol, og varmen skrues ned til 175 grader C. alm. ovn. Retten steger videre i ca 1 time (ca 80 grader Centrumstemperatur). Kødet tages op hviler 10-15 minutter under stanniol, før det skæres i skiver. Imens sigtes væden fra og bruges til en sauce. Sauce: Smørret smeltes og hvedemelet røres i, den sigtet sky fra bradepanden tilsættes lidt af gangen, saucen koges så ind til en passende konsistens. Tilsæt dijonsennep og hakkede krydderurter og smages til med salt og peber. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i meget fine strimler og svits det kort i olien.
Tag det fra varmen og svits herefter skivet løg, delte hvidløgsfed, fintsnittet porre og peberfrugtstrimler samt fint skivede champignoner.
Kom kødet i og hæld indonesisk soyasauce på.
Kog hastigt igennem, mens der røres, og smag til med sambal olek og evt. salt. Kog risene løse. Tilbehør: Bananer: Skær de skrællede bananer i skiver og rist dem kort i lidt olie tilsat karry. Bambusskud: Skær dem i smalle strimler som varmes i lidt af væden tilsat soya. Rejer: Vend rejerne kort i lidt hed olie, tilsat tomatpure. Kokos: Vend det kort på panden til det bliver sprødt. De øvrige ingredienser serveres til i små skåle. Endvidere kan der serveres kroepek oedang og kroepek bridge, der er tørrede rejebrød (købes færdige i supermarkedet). De tørre flager skal frituresteges i varmt fedtstof. Kom kun en i ad gangen, den vokser på et kort øjeblik til en stor flage, der fylder det meste af gryden. |
Antal personer: 12 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bøffer: Farsen røres godt sej (meget længere end til alm. Fars). Farsen formes til tynde firkantede bøffer på størrelse med brødet. Bøfferne steges i olie på pande, et par minutter på hver side. Løg: Løgene hakkes og ristes på en pande i olie med et drys sukker til løgene er klare. Tilsæt vand, når vandet er dampet væk er løgene færdige, smag til med salt. På en skive toastbrød lægges en skefuld løg, og en bøf lægges på. På en anden skive toastbrød smøres burgerdressing, og brødet lægges på bøffen med dressingen nedad. Toasten kan nu gemmes på køl, pakkes ind og fryses, eller smides direkte i toasteren. |