Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Madpandekager: Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min. Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter). Fyld: Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til. Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost. Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min. De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær forsigtigt og med en skarp kniv kalkunbrystet så du får 2 lige store flade stykker.
Bank dem let flade. Optø spinaten og krydr med salt og peber. Fordel først spinaten dernæst osten og skinken ovenpå. Rul nu kalkunbrystet sammen. Krydr med salt og peber og sno baconen omkring. Bind til sidst bomuldssnoren rundt om så det holder fast på kalkunrullen. Steg rullerne i smør i en stor gryde til rullen er pænt lysebrun på alle sider. Tilsæt så de hele champignon og vand og lad rullerne snurre i ca. 45 minutter. Tag kalkunruller op og pak dem ind i folie. Tag også champignonerne op. Sauce: Lad skyen stå lidt og drys så hvedemelet over, lad det opsuge fedtet og tilsæt så piskefløde og kulør. Smag til med salt og peber. Skær kalkunrullen i passende stykker og server den sammen med kartoffelbåde (kartofler skåret i kvarte og som er penslet med olie, salt, peber og paprika, ca. 1 time ved 200 grader C. alm. ovn.) Tips: Kalkunrullen er ideel som pålæg! Lad rullen blive helt kold og skær så i tynde skiver. Perfekt til sanwich. Spinaten kan skiftes ud med persille eller frisk basilikum, og smuldret feta i stedet for revet mozzarella. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 12-15 minutter. Smelt smørret i gryde, rør melet heri. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt under konstant omrøring, kog sovsen godt igennem. Smag til med muskatnød, salt og peber. Vend kålen i (uden kogevand). Lad det simre et par minutter under omrøring. Server gerne med frikadeller, kogte kartofler og rødbeder. Tips: Se opskrift på Frikadeller her |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene hakkes, gulerødderne skæres i skiver, hvidkål og peberfrugt snittes fint. Hvis det ikke er magert kød, kan det svitses eller grilles først, så fedtet smelter fra. Løgene koges klare i bouillonen. Tilsæt kød, ris og krydderier og til sidst kommes gulerødder, hvidkål og peberfrugt i. Retten koger under låg i ca. 40-45 minutter eller til kålen er mør. Lige inden retten serveres kan man evt. røre ketchup i. Gisou kan sagtens spises som det er (det er en stor portion), men ris, pasta eller flutes kan også bruges som tilbehør. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Selleri og gulerødder skrælles og skæres i tynde 5 cm lange stænger. Rosenkålene skæres i skiver. Grøntsagerne lægges i en bradepande. Vandet hældes over. Kyllingestykkerne lægges over. Drysses med provencekrydderi, salt og peber. Stilles i ovnen ca. 45 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Tilbehør: De store kartofler skrælles og halveres og krydres så med salt og peber. Sættes i ovnen sammen med kyllingen. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid kødstykket med salt og peber, og brun det på alle sider i en tykbundet gryde. Tag stegen op. Svits de fintsnittede grøntsager undtaen champignon og tag dem op. Læg kødet tilbage i gryden og hæld væden over. Lad stegen snurre undet låg ca. 2-3 time. Kom grøntsagerne og champignon i de sidste 15 min. af kogetiden. Tag kød og grønsager op, og lad det hvile. Hæld fløden ved, kog op og jævn til sovs. Smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver og anret på et fad med grøntsagerne. Server med kartoffelmos og sovsen til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog kartofler og gulerødder i tern møre i usaltet vand. Hæld vandet af og mos dem og rør æggeblommer i en ad gangen. Tilsæt skinketern og smag til med salt og peber. Vend forsigtigt stivpiskede æggehvider i, kom i smurt fad og drys med ost. Bag 20-25 min ved 225 grader C. alm. ovn og server straks. |