Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Farsen æltes sammen og formes til 4 krebinetter som vendes i mel. Steger 6-7 minutter på hver side. Squashflan: Skær squash i skiver. Hak løg og hvidløg. Svits løg i oliveolie, til de er klare. Tilsæt squash, hvidløg og hakket kryddergrønt og svits alt 2-3 minutter ved høj varme. Tænd ovnen. Indstil den på 175 grader C. alm. ovn. Hæld squashskiver i et ovnfast fad. Pisk kvark og æg sammen. Tilsæt reven ost. Hæld æggemassen over grøntsagerne. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen i 20-30 minutter, til æggemassen er stivnet og overfladen gylden. Sluk for ovnen 10 minutter før retten er færdig. Drys hakket persille over ved serveringen. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien i en gryde ved god varme. Tilsæt karry. Brun skinketernene på alle sider. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og lad det stege med et par minutter. Tilsæt tern af peberfrugt, bladselleri og aubergine. Vend godt og tilsæt bouillon. Krydr med salt og peber. Skru ned til svag varme og lad retten simre under låg ca. 20 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt. Tilsæt majsstivelse udrørt i fløde. Tag kød, grøntsager og sauce fra til børnene. Smag resten af retten til med ekstra karry, salt og peber. Kog risene efter anvisningen på pakken. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at riste bacontern, tages op. Oksestrimlerne brunes i stegefedtet af nogle gange, tages op. Svits løg (halverede og skivede) i 25 g. smør nogle minutter, til sæt så champignon i skiver og svits videre nogle minutter. Halvdelen af den ristede bacon, oksestrimler, paprika, laurbærblade, tomatpuré og oksebouillon tilsættes og bringes i kog og småsimrer mindst 40 minutter til kødet er mørt. Rør piskefløde med hvedemel og rør i retten, lad den koge et par minutter. Server med kartoffelmos, som er drysset med resten af baconen. Server evt. en grøn salat til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Citronsaucen: Pisk æggeblommer, citronsaft og maizena sammen. Tilsæt den varme bouillon under piskning. Varm saucen langsomt op under svag varme og stadig piskning. Den må ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm for meget svag varme og under hyppig omrøring eller over vandbad, mens kødet tilberedes. Krydr kalkunschnitzlerne med salt og peber. Varm smørret på en pande og steg schnitzlerne gyldne heri, 3-5 minutter på hver side. Læg de stegte schnitzler på et varmt fad og byd citronsaucen til. Server med kogte kartofler og tomatsalat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alle ingredienserne blandes og røres godt
Farsen formes til bøffer, bacon vikles om bæfferne der lægges i et ovnfast fad
Bages i forvarmet ovn i 20 min ved 200 grader C. alm. ovn. Sauce: Alle ingredienserne til saucen røres sammen i en gryde og koges op, smag evt. til med lidt salt, men pas på for sojaen er ret salt. Tomatskive og ost lægges på bøfferne, saucen hældes ved Retten steger videre i 10 minutter. Pynt med friskhakket persille eller kørvel, eller en blanding af disse. Server med Broccolisalat og ristede kartofler. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i mundstore tern og brunes i olie. Løg og ingefær skæres i strimler og kommes i gryden. Bouillon, tomatkoncentrat og krydderier tilsættes. Retten simrer under låg i 1 time. Kartoflerne halveres og kommes i gryden sammen med 5 dl. vand. Efter 10 min tilsættes champignonerne, der er skåret i skiver. Simrer yderligere 10 min og smages til med salt og peber. Bananerne skrælles, halveres og deles på langs. Brunes i olie på en pande og serveres varme med flutes. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pasta koges som anvist på posen. Rens porrerne, skær dem i skiver og giv dem et let opkog evt. sammen med pastaen. Skær pølserne i små stykker. Pasta, porre og pølser blandes med majs, piskefløde og mælk og krydres med salt og peber og fordeles i et ovnfast fad. Kom den reven ost på til sidst. Sæt fadet i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter eller til osten er pæn lysebrun. Serveres med flutes. |