Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør farsen af hakket svinekød, mel, æg, revet løg, mælk satl og peber. Del blomkål i buketter og kog dem 10 min. Hæld dem til afdrypning. Vend fars og blomkål forsigtigt sammen og læg blandingen i et smurt ildfast fad, glat farsen og dæk med bacon. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres med groft brød. Tips: Der kan tilsættes 2 tsk. karry og 1 – 2 spsk. soja til farsen |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løsen forsigtigt de største blade fra spidskålen. Damp spidskålsbladene i kogende vand tilsat salt ca. 3 min. Tag bladene op, og skær det groveste af midterribben af (det 5 blad skæres ud og bruges til at dække hullerne fra ribben). Rens champignons og løg og hak dem fint og svits dem i smør. Tilsæt hvidvin og kog det sammen under omrøring til væsken er fordampet. Smag til med citronsaft, salt og peber. Fordel champignonmassen på kålbladene. Læg en kyllingefilet over. Pak bladene omkring fyldet og kom bacon omkring. Læg pakkerne i et ovnfast fad. kog panden af med 2-3 dl. vand og hæld det i fadet. Stil fadet midt i ovnen ca. 25 minutter ved 200 grader C varmluft. Ovnbagt spidskål: Spidskålen deles i kvarte på langs, blancheres i kogende vand. Evt. af 2 gange. Kålen tages op og dryppes af i et dørslag. Stokken skæres ud og spidskålen lægges i en stor bradepande. Saften af 1 citron samt 3 spsk. Olivenolie fordeles over kålen, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader C varmluft. Sauce: Si bouillonen fra bradepanden op i en gryde, tilsæt evt. ekstra vand så er i alt er ca. 3 dl. væske. Tilsæt gurkemeje og pisk smørret i. Smag til med citronsaft, salt og peber. Serveres med nye kartofler og masser af friske blandede krydderurter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Kom dem i en plastpose sammen med melet og ryst dem godt, så alle skiver bliver dækket af mel. Smelt lidt fedtstof på en pande og rist squashskiverne kort heri på begge sider. Tag squashen af panden. Pil og hak løget. Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske, og skær dem i mindre stykker - tomater fra dåse er klar til brug. Svits løgene let i olie, tilsæt det hakkede kød og lad det hele brune på panden. Kom tomater i og varm det ca. 10 minutter til vædenj næsten er kogt væk. Krydr med oregano, salt og peber. Riv osten. Læg i et ovnfast fad lægges halvdelen af squashen, herover halvdelen af kødblandingen og halvdelen af osten. Fordel resten af squash, kød og ost i samme rækkefølge. Sæt fadet i ovnen ved 190 grader C. alm. ovn ca. 30 minutter. Giv kartofler og en skål salat til |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien i en gryde ved god varme. Tilsæt karry. Brun skinketernene på alle sider. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og lad det stege med et par minutter. Tilsæt tern af peberfrugt, bladselleri og aubergine. Vend godt og tilsæt bouillon. Krydr med salt og peber. Skru ned til svag varme og lad retten simre under låg ca. 20 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt. Tilsæt majsstivelse udrørt i fløde. Tag kød, grøntsager og sauce fra til børnene. Smag resten af retten til med ekstra karry, salt og peber. Kog risene efter anvisningen på pakken. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fyld: Sæt broccolien over i kogende vand og kog dem i 5-6 minutter og hæld vandet fra, mos den. Hak champignonerne fint. Bland broccoli, champignon og det hakkede kød og rør det med æg og mel. Tilsæt salt, peber og presset hvidløg. Fyld farsen i det udbenede kalkunbryst, snør det og steg i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time. Ovnstegte kartofler: Kartoflerne skrælles og skæres i både eller skiver. Pensel et ildfast fad med olie. Læg kartoffelbådene i fadet og drys med salt og peber. Ryst fadet så kartoflerne blandes og sæt dem i ovnen sammen med kalkunen i ca. 40 minutter. Basilikumsauce: Hak løget og sautér det i olien i 2 minutter. Tilsæt hvidvin og bouillon og lad det koge i 5 minutter til ca. 1/3 er fordampet. Rør kvark med maizena og pisk det i saucen til den jævner. Tag den straks af varmen og blend saucen med basilikum og brøndkarse. Smag til med salt og peber. |
Antal personer: 1 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Oksefilet eller oksemørbrad bankes let og brunes af på en meget varm pande i smørret.
Krydders med salt og frisk kværnet peber.
Steges ca. 3 min på hver side der skrues ned for varmen efter bruning af bøfferne. Hertil serveres hvide kartofler og bløde løg samt agurkesalat. |
Antal personer: 1 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lun og åbn pitaerne fyld alle ingredienserne i og top med tzatzikien og lidt bredbladet persille Tips: Er tænkt som andendagsret til Kartoffel- auberginegratin med græske frikadeller, Se opskriften her |