Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rul farsen til en pølse og skære den i passende stykker.
Tryk dem lidt flade og hak bøfferne let på kryds og tværs med en kniv, kryder med salt og peber. Kog kartoflerne. Skær løgene i halve og herefter i skiver. Brun smørret på en pande og svits løgene let et par minutter ved høj varme. Skub løgene lidt sammen og læg bøfferne på og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side. Tag bøffer og løg af panden og hold dem varme. Drys mel på panden og kog panden af med bouillon, tilsæt lidt kulør. Smag saucen til med salt og peber. Server hakkebøfferne med kogte kartofler, løg og sauce. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær pølser og de kogte kartofler i mindre stykker. Pil og hak løget. Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i et par minutter. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser. Lad retten koge i ca. 10 min og smag til med salt og peber, så er den klar til at blive serveret. Pynt gerne med frisk klippet purløg. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret i en pande over middelvarme. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, safran, gurkemeje, spidskommen, koriander, paprika, peber og cayenne og sauter i ca. 10 min til løgene er møre. Tilføj kyllingelårene, citronsaft, fond/vand, abrikoser og kikærter og sørg for at retten simrer. Kog videre i ca. 30 -40 minutter til kyllingen er mør og der ikke er nogen spor af rødt omkring benene. Tilsæt salt og peber efter smag. Server på varme tallerkner og hæld væden over. Strø urter henover. Server med couscous eller ris og varmt fladbrød. Urter: Tilsæt en sidste finish af farver og smag til denne søde og krydrede ret. Du kan anvende en håndfuld bredbladet persille, persille eller mynteblade og 2 spiseskefulde hakkede mandler eller mandel splitter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at riste bacontern, tages op. Oksestrimlerne brunes i stegefedtet af nogle gange, tages op. Svits løg (halverede og skivede) i 25 g. smør nogle minutter, til sæt så champignon i skiver og svits videre nogle minutter. Halvdelen af den ristede bacon, oksestrimler, paprika, laurbærblade, tomatpuré og oksebouillon tilsættes og bringes i kog og småsimrer mindst 40 minutter til kødet er mørt. Rør piskefløde med hvedemel og rør i retten, lad den koge et par minutter. Server med kartoffelmos, som er drysset med resten af baconen. Server evt. en grøn salat til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Schnitzlerne drysses med salt, peber og paprika og smøres med flødeost. Skinkeskiven lægges på og der stryges med sennep og drysses med persille og rosmarin. Kødet rulles sammen og enderne bindes med kødsnor. Brun rullerne i smør i en gryde og spæd med 3 dl bouillon. Lad rullerne koge ved svag varme ca. 30 minutter. Skyen sigtes og smørbolle røres i, spæd op med fløde og tilsæt evt. kulør. Smag til med salt og peber. Ved servering fjernes kødsnoren. Ovnbagte kartofler: Kartoflerne skrælles og skæres i både som overhældes med olivenolie, græsk grillkrydderi, salt og peber. Det hele rystes godt sammen og hældes i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ovn ved 225 grader C Alm. ovn i ca 45 minutter. Serveres salat og ovnkartofler til rullerne. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg kalkunbrystet i et fad, overhæld med marinaden, dæk med film og sæt det i køleskabet 2-3 timer. Varm en stegegryde med olie godt op. Dup kalkunbrystet tørt, gnid det med salt og brun det på alle sider. Hæld marinade og vand ved og lad det småstege 1 time under låg. Tag stegen op og skum fedtet af skyen. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber. Spiresalat med druer: Icebergsalaten snittes, vindruerne skæres i skiver og mandlerne hakkes. Dressingen piskes sammen og hældes over ingredienserne til salaten, og det hele blandes godt. Hasselback Kartofler: Skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem. (det gøres let ved at lægge den skrællede kartoffel i en træ-grydeske, før den skæres). Smør et fad med lidt olie og sæt kartoflerne med skiverne opad. Krydr med salt, peber og paprika. Bages i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 1 time til kartoflerne er lysebrune. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak løg og hvidløg,
Kom olie i en gryde,
Hæld først løgene heri. Lad dem blive gennemsigtige. Kom dernæst hvidløgene i. Svits kort af. Kom så kødet i og lade det brune. Tilsæt de hakkede tomater sammen med oregano og salt og peber. Lad koge 1-2 min. Tilsæt så tomatkoncentrat. Smag til. Tilsæt evt. mere. Lad koge i 30 min. Serveres med Spaghetti eller pasta Tips: Man kan evt. tilsætte cocktailpølser, finthakkede gulerødder eller finthakkede bladselleri |