Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning. Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 min. og hæld blandingen i et smurt ovnfast fad, ikke for dybt. Vend forsigtigt kartoflerne med creme fraichen og fordel dem oven på kødblandingen. Drys med revet ost. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Svits kalkunkødet og det hakkede løg i en tykbundet gryde i olien. Tilsæt peberfrugter i små tern, og herefter lidt bouillon, soja, og krydderierne. Lad retten småsnurre i et par minutter. Tilsæt herefter broccolien, samt den kogte pasta. Lad retten derefter småsnurre i ca. 5 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg koteletterne ca 3 min på hver side i fedtstofet, drys paprika over, krydder med salt og peber, og læg koteletterne i et smurt ovnfast fad. Læg æblebåde og ringe af grønpeberfrugt over kødet og dæk med osten. Steg kartoffelskiverne i lidt fedtstof sammen med det hakkede løg og kommen. Læg de stegte kartofler ved siden af koteletterne. Sæt fadet i ovnen ca 15 minutter ved 250 grader C. alm. ovn. Der serveres salat og flute til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær oksekødet i strimler så tynde som en blyant. Rens grøntsagerne. Skær løget i tynde ringe. Snit hvidkålen fint. Skær selleristilkene med bladene i stykker på ca. 1 cm. Skær tomaterne og æblerne i tynde både. Hak hvidløgsfedene. Varm olien i woken. Svits løgringene. Kom kødet i woken og svits det. Kom kål, selleri og æbler i. Vend det nogle gange og kom tomaterne i. Vend endnu nogle gange. Kom sojasauce, hvidløg, oregano og oliven i. Smag til med salt og peber. Sæt woken på bordet og servér retten med ris og sojasauce. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Selleri og gulerødder skrælles og skæres i tynde 5 cm lange stænger. Rosenkålene skæres i skiver. Grøntsagerne lægges i en bradepande. Vandet hældes over. Kyllingestykkerne lægges over. Drysses med provencekrydderi, salt og peber. Stilles i ovnen ca. 45 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Tilbehør: De store kartofler skrælles og halveres og krydres så med salt og peber. Sættes i ovnen sammen med kyllingen. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svinebrystet eller Slaget som det hedder i fagsprog skal bruges til rullesteg. Det er samme stykke af grisen som også bruges til rullepølse. Det er sikkert nødvendigt at få slagteren til at skære stykket ud. Få også skåret sværen af med det samme, så er du selv fri for at bakse med det. Bred kødstykket ud og skær evt. lidt af det tykkeste spæk væk, hvis rullestegen skal være mager. På kødsiden krydres godt med salt og peber og persillen bredes ud over stykket. Rul stegen stramt sammen og bind en snor omkring i begge ender så den holder sammen mens den snøres fint hele vejen. (Den kan også holdes sammen af kødnåle mens der snøres.) Brun den i smørret i en stegegryde på alle sider. Hæld ca. 2-3 dl vand ved og et lidt persille. Krydr med salt og peber og lad stegen småstege i ca. 1 1/2 time. Vend den et par gange undervejs og pas på den ikke koger tør. Når rullestegen er færdig tages den op og stegeskyen får lov til at stå et øjeblik før der drysses lidt mel på og som for lov til at opsuge fedtet, skyen sies og farves lidt med kulør. |
Antal personer: 12 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bøffer: Farsen røres godt sej (meget længere end til alm. Fars). Farsen formes til tynde firkantede bøffer på størrelse med brødet. Bøfferne steges i olie på pande, et par minutter på hver side. Løg: Løgene hakkes og ristes på en pande i olie med et drys sukker til løgene er klare. Tilsæt vand, når vandet er dampet væk er løgene færdige, smag til med salt. På en skive toastbrød lægges en skefuld løg, og en bøf lægges på. På en anden skive toastbrød smøres burgerdressing, og brødet lægges på bøffen med dressingen nedad. Toasten kan nu gemmes på køl, pakkes ind og fryses, eller smides direkte i toasteren. |