Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kød og kartofler skæres i små tern.
Løgene hakkes. Løgene steges møre på panden i fedtstoffet, Lad det blive godt varmt, inden kartoffelstykkerne blandes imellem. Skru op for varmen og rist biksemaden til kartoffelstykkerne er gyldne. Rør af og til. Tilsæt kødterningerne og vend godt rundt og skru ned. Lad retten simre yderligere 3-4 minutter til alt er gennemvarmet. Serveres med rødbeder og eller spejlæg. |
Antal personer: 1 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rist brødet, og varm evt. andekødet på pande eller i mikroovn. Byg sandwichen op med brød, iceberg, rødkål, andekød, syltet agurk og brød. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Udblød det afskorpede brød i bouillonen. Rør det derefter i det hakkede kød. Tilsæt æg og ost. Ælt knust rosmarin, finthakket persille og finthakket hvidløgsfed i. Krydr med salt og peber. Del farsen i 24 portioner og tril hver til en rund kødbolle. Kom evt. lidt mel på fingrene, hvis farsen er meget fedtet. Steg kødbollerne i olie på en pande, og sørg for, at de hele tiden vendes, så de bliver jævnt stegte. De skal stege 12-15 min. i alt. Tag dem af panden og hold dem varme. Sovs: kom hakkede tomater, hakkede løg og fintsnittede blegselleri i en gryde med bouillon. Krydr med salt, peber og finthakket hvidløgsfed. Lad det koge ved jævn varme i en halv time. Smag til med salt og peber og bland fintpillet basilikum i. Hæld tomatsovsen over kødbollerne og servér med pasta. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bank kalkunschitzlerne let.
Bland mel, salt og cayennepeber i en dyb tallerken, vend kalkunstykkerne heri.
Pisk ægget ud i en dyb tallerken, vend schnitzlerne heri. Knus cornflakesene på en tallerken og vend schnitzlerne heri. Lad dem hvile lidt. Steg dem ved ikke for kraftig varme ca. 2 min på hver side. Server grovfrittes og salat til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Den afpudsede mørbrad krydres med salt peber og paprika.
Hvorefter den brunes på alle sider i 1 tsk. olie.
Når den er brunet lægges den i et ildfast fad. Panden koges af i kokosmælken og tomat purren. Når den har simret lidt tilsættes porre skåret i tynde ringe, røde peber i tern og champignonerne i skiver. Det hælde over mørbraden og sættes i en ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30-45 minutter alt efter hvor stor mørbraden er eller hvor gennemstegt den skal være. Den tages ud af ovnen og skæres på skrå i skiver og lægges tilbage i fadet med sovsen. Dertil serveres løse ris og flutes samt evt. grøn salat. Tips: Der kan bruges 250 g. friske champignoner i skiver i stedet for glas. |
Antal personer: 10 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
En istandgjort oksemørbrad snøres evt. med garn, brunes i olie og sættes til afkøling. Smør blandes med hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence. Det smøres på mørbraden, som steges ca. 25-30 minutter i en 250 grader C. alm. ovn. Mørbraden tages ud og hviler i 20 minutter uden indpakning inden den skæres i skiver. Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være Lidt rød 55-60 C. Svagt rosa 60-65 C. Gennemstegt 65-68 C. Tips: Undlad evt. smørret og gnid presset hvidløg og krydderier direkte på mørbraden, eller nøjes med at gnid med salt og peber og steg. Beregn 200-250 gram oksemørbrad pr. person. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dressing: Løget hakkes meget fint og blandes med tomatpureen, smag til med revet peberrof og gin. Rostbeefen skæres meget tyndt. Burgerbollerne flækkes og varmes. Bollerne lægges sammen og servers. |