Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lad smør og olie blive gyldent i en stegegryde. Brun først kalkunlårene heri, tag dem op. Brun så løgene. Kom kødet tilbage i gryden og hæld rødvinen og fløden ved. Lad det snurre til det er mørt, ca. 40 min. Svits champignonerne i lidt fedtstof i en gryde. Kom dem i retten sammen med ærterne de sidste par min. af stegetiden. Smag til med salt og peber. Serveres med flutes og en blandet, grøn salat. Løse ris og små kogte kartofler er også godt tilbehør. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Raspen udblødes i mælken. Kødet røres med rasp, æg, løg og salt.
Kødet formes til bøffer, som brunes på panden i smør, tages af panden. Løget hakkes, og champignonerne skæres i skiver. Hvidløget presses. Løg, hvidløg og champignon svitses i fedtstoffet fra bøfferne. Tomat, tomatpuré og krydderier tilsættes. Saucen småkoger ca. 5 minutter. Bøfferne lægges i sovsen og steger færdige i saucen 4-5 minutter under låg. Serveres med friskkogt spaghetti. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg koteletterne ca 3 min på hver side i fedtstofet, drys paprika over, krydder med salt og peber, og læg koteletterne i et smurt ovnfast fad. Læg æblebåde og ringe af grønpeberfrugt over kødet og dæk med osten. Steg kartoffelskiverne i lidt fedtstof sammen med det hakkede løg og kommen. Læg de stegte kartofler ved siden af koteletterne. Sæt fadet i ovnen ca 15 minutter ved 250 grader C. alm. ovn. Der serveres salat og flute til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl og skær kartoflerne i skiver. Lægges derefter i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og rosmarin. Gnid kyllingelårene med hvidløg, og kryder med salt, peber og rosmarin, dryp med olivenolie. Kyllingelårene lægges på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter. Sørg for at kyllingelårene er gennemstegte - kødsaften skal være klar. Strø hakket persille over og retten er serveringsklar. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Oksekødet skæres i 7-8 tynde skiver på tværs af kødtrådene, bankes, krydres med salt og peber. Spæk og gulerod skæres ligeledes i 7-8 stave som lægges på kødet og det rulles, ombindes med garn eller lukkes med stegenåle. Brun rullerne sammen med læg i smør og olie. Drysses med mel og afbages, tilsæt vand og tomatpure, læg låg på og simre ved svag varme til kødet er mørt, 1-1.5 time. Kødet tages op, når det er mørt, garn eller nåle fjernes. Skyen sigtes og smages til med fløde, salt og peber. De benløse fugle serveres i saucen med kartoffelmos. |
Antal personer: 6 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg kødet i en stor skål / gryde sammen med løg i både, gulerødder i tern, laurbærblad, knuste enebær, timiankviste og persille. Hæld rødvin over og lad det stå et køligt sted natten over. Vend det engang imellem, så al kødet kommer i kontakt med marinaden. Tag kødet op af marinaden og dup det tørt. Si marinaden. Skær baconen i tern og rist dem i en stegegryde. Smelt margarinen gylden heri og brun kødet på alle sider. Krydr med salt og peber og hæld marinade, urter samt 1 dl af fløden ved. Læg låg på og lad kødet stege mørt i 2½-3 time. Tag kødet op og tilsæt resten af fløden. Jævn sovsen let og smag den til med ribsgelé. Serveres med kartofler, ribsgelé og evt. waldorffsalat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak smørret i melet og smuldr det ensartet. Tilsæt æggeblomme (gem hviden) og krydderier og saml hurtigt dejen med koldt vand. Eller kom samtlige ingredienser i en foodprocessor, og dejen er samlet på rekordtid. Læg dejen i køleskabet, mens fyldet tilberedes. Kalkunfyld: Skær kalkunkødet i smalle strimler. Rengør grøntsagerne og skær dem i strimler eller skiver. Varm smørret på en stor pande og svits kød og grøntsager heri nogle minutter for god varme, mens der røres. Drys melet over og tilsæt suppen gradvist under omrøring. Smag stuvningen til med timian, salt og peber. Fordel fyldet i bunden af at tærtefad (ca. 27 cm i diameter). Rul dejen ud og læg den over fyldet som låg, skær den til i siderne og tryk den godt fast. Udstik resterne af dejen med en lille form. Pensl dejen med sammenpisket æggehvide. Fæstn de små figurer på dejlåget, pensl igen og bag derefter pien i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. |