Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit kartoflerne og auberginerne i ca ½ cm tynde skiver.
Steg auberginerne i olie og læg dem på fedtsugende papir. Steg kartoflerne i olie, læg dem i bunden af et smurt ildfast fad, læg auberginerne ovenpå. Svits de hakkede løg og hvidløgene først, derefter svitser du kødet. Tilsæt tomatpure og tomat dåsen, + krydderier og salt og peber. Kødet lægges over auberginerne. Bechamelsauce: Smør eller margarine smeltes og melet røres i. mælk tilsættes under konstant omrøring til en passende tyk konsistens, smages til med salt, peber og muskat. Saucen hældes over kødet, og reven ost drysses over. Du kan vente med at drysse osten over til moussakaen mangler ca. 20 minutter. Bag den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40-45 minutter. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Melet udpiskes med æggene, så der ikke er klumper i.
Derefter tilsættes det smeltede smør, efter det mælken og salt. Steges på varm pande ca 30 cm. i diameter med kun lidt fedtstof, der skulle blive ca. 8 store pandekager. Kalkun, løg, champignon og peberfrugt skæres i tern. Svits kalkun kødet på en meget varm pande, tages af. Derefter på samme pande svitses løg, champignon og peberfrugt, krydder med salt, chili og hvidløg. majskernerne skal bare lige varme med lidt. Snittet iceberg blandes i fyldet som fordeles på pandekagerne somrulles sammen. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær pølserne i skiver. Fjern rodskiven og de groveste grønne blade fra porrerne, skær dem i skiver og skyl dem godt. Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner og skær den i terninger. Varm smørret i en dyb pande og svits karry, porreringe og peberfrugt få min. Tilsæt pølseskiver og rå risottoris og lad det svitse med et øjeblik. Hæld vand ved, krydr med peber og lad retten komme i kog. Dæmp varmen og lad retten simre under låg 20 minutter, til væden er opsuget. Smag evt. til med salt. Servér direkte fra panden. Tips: Retten kan tilsættes 200 g. grønne ærter. De skal varme med de sidste 5 minutter. Røget medisterpølse kan erstatte frokostpølserne, den befries for skind og skæres i terninger. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rist kødet på en tør slip-let-pande. pil løgene, hak dem fint og vend dem i kødet.
Tilsæt hakkede tomater og bouillonterning og kog det igennem.
Lad det simre 5 min. Tilsæt de to slags bønner, tomatpure og chili. Kog retten igennem og smag til med salt og peber. Server med en klat creme fraiche på toppen. Tips: Retten er god at tilberede dagen i forvejen- smagen bliver kraftigere |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet bankes ud.
Ægget piskes med 2 tsk. vand.
Kødet vendes i ægget og derpå i rasp.
Kødet steges i smør 4 - 6 min. på hver side. Kødet lægges på et varmt fad og pyntes med 1 tsk. kapers, revet peberrod, 2 - 3 ansjoser og en skive citron på hvert stykke. Panden koges af med bouillon som bruges til skysovs. Brasede katrtofler: Skær kartoflerne i mindre stykker og rist dem på en tefalpande i den varme olie. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen renses og drysses med salt indvendig. Persillen puttes ind i kyllingen. (Luk til med en kødnål eller bind benene sammen med snor) Gnid kyllingen med salt og brun den, i en stor gryde, på alle sider. Vend brystsiden nedad og hæld vand ved kyllingen. Til det når halvt op på kyllingen. Lad nu kyllingen små simre i ca. 1-2 timer. (Sørg for at der er væde ved hele tiden under stegningen.) Når kyllingen er færdig tages den op af væden og får lov at trække. Væden sies og der laves sovs af den. Smelt lidt margarine i en gryde, tilsæt noget mel og kom så væden i lidt efter lidt til sovsen har den retter konsistens. Tilsæt 1 tsk. sukker og kulør. Smag til og eventuelt tilsæt lidt mere salt. Servering: Der serveres kogte kartofler og agurkesalat til. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg flæsket på en pande i 15-20 minutter, til den er sprød og gylden. Del æggeblomme og æggehvide i 2 bøtter. Æggeblommeren piskes sammen med mælk, mel, salt og peber. Æggehviden piskes stiv. Æggehviden røres forsigtig i æggemassen. Lidt margarine eller fedtet fra bacon varmes op på en pande. Æggemassen hældes på. Din æggekage bliver bedst hvis den kommer i ovnen (200 grader C. alm. ovn) i ca. 17-20 minutter (hvis panden kan holde til at komme i ovnen). Alternativt steges den på panden i 17-20 minutter med et låg på. 5 minutter før æggekagen er færdig lægges flæsket på. Og lige inden servering klippes purløg over æggekagen. Tips: Serveres med et rigtig godt og groft rugbrød, samt en rigtig god sennep. |