Kalkun i wok med blandede grøntsager (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunkød i strimler
1 spsk.olie
1 fedfinthakket hvidløg
 
750 gkinesisk wokblanding
1 spsk.soyauce
2 spsk.sød chilisauce
 
Tilbehør:  
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Varm olien i wok eller stor pande og rist finthakket hvidløg heri. Tilsæt kødet, rist det i et par minutter under omrøring og tag det op.

Hæld grøntsagerne i panden, rist i 5 minutter.

Bland kødet ved og rist yderligere et par minutter, før retten smages til med soyo- og chilisauce.

Kan serveres med ris og godt brød.

Medister med kold kartoffelsalat (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.medister
25 g.smør
 
Kartoffelsalat: 
5 dl.Cremefraiche
50 g.mayonnaise
1500 g.små kartofler
1 lille løg
2 tsk.stærk Sennep
 salt
 peber
 purløg
 
Steg den rå medister på pande i smør, ca. 6 min på hver side, sluk for varmen og lade den trække indtil servering.

Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne med skræl, lad dem køle af og pil dem. riv løg på et rivejern, kom mayonnaise, sennep, løg, cremefraiche og salt og peber i en stor skål. evt. purløg, efter smag. Bland det hele godt sammen og tilsæt derefter de små kartofler skåret i tern i. mix det hele og lad det trække en times tid. pynt med purløg

Pandekager med fyld (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Madpandekager: 
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
5 dl.mælk
4 æg
3 spsk.olie
 
Fyld: 
500 g.oksekød hakket
400 g.løg
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 fedhvidløg
1 tsk.oregano
1 tsk.basilikum
 
Toppings: 
125 g.Cheddarost
 
Madpandekager:
Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min.

Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter).

Fyld:
Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til.

Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost.

Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min.

De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Stegte kyllingelår med pasta og pesto (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.kyllingeoverlår
1 citron, saften heraf
2 tsk.stærk paprika
 olivenolie til stegning
 salt
 peber
 
400 g.pastaskruer
1 bdt.forårsløg
2 fintsnittet gul eller orange peberfrugt
 oliven efter ønske
6 spsk.god pesto
 salt
 peber
 
Varm lidt olie på en pande og steg kyllingelårene gyldne på alle sider. Pres citron henover og drys med paprika, salt og peber.

Steg kyllingelårene færdige i en varm ovn, 200 grader C. alm. ovn i 40 minutter.

Kog pastaen efter anvisning i en rummelig gryde med kogende let saltet vand. Når pastaen er al dente, hældes vandet fra.

Mens pastaen er lun vendes den med forårsløg, peberfrugt, oliven, pesto, salt og peber.

Server pastaen lun eller kold til de sprøde kyllingelår.

Krebinetter med stuvede friske hvide asparges (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.hvide asparges skrællet vægt
 
Krebinetter: 
600 g.svinekød hakket
1 æg
 rasp
 salt
 peber
25 g.smør
 
Stuvede hvide asparges: 
2 spsk.hvedemel
50 g.smør
5 dl.piskefløde
1.5 dl.kogevand
 salt
 peber
 
1000 g.kartofler nye
 
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træet ende brækkes af. Skæres i 2-3 cm længder og koges ca. 4 -5 min i letsaltet vand, der lige dækker.

Krebinetter:
Kødet formes til krebinetter, vendes i æg og rasp blandet med salt og peber.

Stuvede hvide asparges:
Smørret smeltes, hvedemelet tilsættes og ristes let inden fløden tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring.
Saucen koges godt igennem. Spæd op med kogevand fra aspargesene og kog op igen. Vend aspargesene forsigtig i og smag til med salt og peber.

Imens er krebinetterne blevet nænsomt stegt på en pande.

Serveres med nye kogte kartofler og evt. lidt brunet smør.

Oksemørbrad bøffer med parmaskinke og spinatcreme (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 bøffer af oksemørbrad
4 skiverlufttørret Principe del Friuli skinke
 smør til stegning
 salt
 peber
 
Spinatcreme: 
2 dl.kalvebouillon
1 bk.baby spinat
50 g.smør
1 knsp.sambal oelek
 salt
 peber
 
1 bdt.grønne asparges
1 bdt.hvide asparges
 
Grill skinken i ovnen til den er sprød.

Brun bøfferne hurtigt på begge sider. Steg dem færdige i smør ved middel varme 3-5 minutter på hver side afhængig af tykkelse. Krydr med salt og peber.

Bring kalvebouillon i kog, tilsæt spinat og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, når spinaten er faldet sammen, og blend den med smør til en grøn cremet sauce. Smag til med sambal oelek, salt og peber.

Varm evt. forsigtigt saucen op igen, den må ikke koge og den skifter kulør, hvis den holdes varm i længere tid.

Skræl de hvide asparges. Skær den nederste træagtige del af aspargesene væk. Skær aspargesene i lidt mindre stykker. Damp de hvide asparges ca. 5 minutter og de grønne 2-3 minutter.

Anret bøfferne på varme taller-kener med en skive sprød lufttørret skinke på toppen.
Kom asparges og spinatcreme ved og server små nye kartofler til.

Bøf stroganoff med oksemørbrad (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.nye kartofler
 
600 g.rabarber
1 dl.vand
100 g.sukker
 
600 g.oksemørbrad
1 rød peberfrugt
400 g.løg
2.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
2 spsk.olie
 
Kartofler koges.

Rabarber i mindre stykker koges letmøre i sukkerlage (vand og sukker).

Kødet skæres i tynde strimler som steges af ved hård varme og krydres. Tages af panden og holdes lun.

Herefter steges strimlet løg og peberfrugt.

Der hældes fløde på. Kog ind til passende konsistens og smag til med salt og peber. Til slut kommes kødet tilbage, det skal kun lige varme kort inden det serveres

Server kødet sammen med de kogte kartofler og de letmøre rabarberstykker.