|
Majsstivelse
|
Kategori: Mel - Meltyper
Oprindelse: Majs stammer fra Peru og Mexico, hvor man har fundet aftryk af vildmajsens pollenkorn, som menes at kunne dateres over 7000 år tilbage. Spanierne bragte majsen til Europa i 1500-tallet, hvorfra den bredte sig til Asien og Afrika.
Beskrivelse:Der findes omkring 300 forskellige varianter af majs, som er en af de kulturplanter, der har undergået en betydelig udvikling og de sorter vi benytter os af i dag er helt afhængig af dyrkning, idet planten har mistet sin evne til at kaste frø. Majsplanten kan blive op til 6 meter høj og de kolber vi kender bærer oftest gulhvide kerner, men der findes sorter med sorte, røde, blå og violette kerner.
Anvendelse:Majsstivelse fremstilles efter udtræk af kimen fra majskornet og er et hvidt pulver.
Pulveret er et udmærket fortykningsmiddel. Udrør stivelsen i lidt væde, inden den kommes i den kogende blanding. Kog den nogle minutter for derved at fjerne dens bitre smag.
|
|
|