Majsmel

Kategori:  Mel - Meltyper

Oprindelse:  Majs stammer fra Peru og Mexico, hvor man har fundet aftryk af vildmajsens pollenkorn, som menes at kunne dateres over 7000 år tilbage. Spanierne bragte majsen til Europa i 1500-tallet, hvorfra den bredte sig til Asien og Afrika.

Beskrivelse:

Der findes omkring 300 forskellige varianter af majs, som er en af de kulturplanter, der har undergået en betydelig udvikling og de sorter vi benytter os af i dag er helt afhængig af dyrkning, idet planten har mistet sin evne til at kaste frø. Majsplanten kan blive op til 6 meter høj og de kolber vi kender bærer oftest gulhvide kerner, men der findes sorter med sorte, røde, blå og violette kerner.

Anvendelse:

Majsmel er meget fint malede majskorn, der bruges til fremstilling af bl.a. babymad, majsbrød, majssnacks, majsgrød, cornflakes og polenta.

Majsmel må ikke forveksles med majsstivelse er isoleret stivelse fra majs og er et hvidt mel

Majsmel ... klik på billedet for at komme tilbage