|
Boghvedegryn
|
Kategori: Korn
Oprindelse: Oprindelse: Boghvede stammer fra Asiens tempererede zone. Den blev indført til Europa i 1300 tallet, enten af de hjemvendte korsriddere der havde lært boghvede at kende i Palæstina, eller via araberne i Spanien.
Beskrivelse:Boghvede tilhører hindeknæfamilien. Blomsterne der er lyserøde, i sjældne tilfælde hvide, sidder i en halvskærm i toppen af stænglen. Bladene er pileformede. Højde ca. 60 cm. Boghvedefrøet er lille, trekantet og sort. Boghvede er glutenfri. Boghvede har høj næringsværdi, pga højt indhold af lysin.
Anvendelse:Knækkede boghvede kerner. Bruges til grød og blandet med andre mel typer i brød.
Bemærkninger: I Danmark har Fyn været kendt som et område med stor produktion af boghvede, ligesom boghvede grød er kendt som en Fynsk specialitet.
|
|
|