Kvæde

Kategori:  Frugt

Beskrivelse:

Oprindelse:
Hjemmehørende i Asien. Første gang vi hører om dyrkning af kvæden er i Mesopotamien og det gamle Grækenland. Kvæder var kendt og højt værdsat i middelalderens Europa. Kvæden blev indført i Amerika af europæerne.

Kendetegn:
Brun eller gul dunet kernefrugt, ca. 8 – 10 cm. lang. Frugten er enten æble eller pæreformet afhængig af om det er en æble eller pærekvæde. Frugtkødet er fast og saftigt, de dufter godt. Kvæder skal tilberedes inden de spises.

I rå form er kvæden uspiselig. Ligesom pæren modnes den ikke fuldstændig på træet. Man plukker den, hvorefter man lader den modnes. Den anvendes på grund af sit høje pektin indhold ofte til syltetøj eller gelé. Den renses og tilberedes ligesom æblet. Smager dejligt sammen med æbler, pærer, jordbær eller hindbær. Nogle gange serveres den også til kød og fjerkræ.

Kvæde ... klik på billedet for at komme tilbage