|
Grønne asparges
|
Kategori: Rodfrugter
Beskrivelse:Den danske sæson for grønne asparges er maj og juni, men der importeres asparges fra andre lande i perioden fra april til juli-august
Grønne asparges skal være lysegrønne og må ikke havde en sej skræl. Ved indkøb bør snitfladen være frisk, ikke tør og grå.
Tilberedning:
Da man ikke skræller hovederne på asparges, må asparges skylles for at fjerne sand og jord. Grønne asparges skrælles kun den nederste trediedel i de tilfælde hvor den godt kan være grov i konsistens. Er rodende hård, knækkes eller skæres denne af i leddet. Herefter binder man 8-10 asparges sammen med lidt bomuldssnor og denne koges i gryde. Kogetiden afhænger af tykkelsen på de enkelte asparges.. Ved grønne asparges 8-10 min. de må gerne have et let bid. Skal asparges ikke bruges lige med det samme kommes de i isvand for straks at blive afkølet og stoppe kogeprocessen.
Anvendelse:
Som reglen frisk kogte med rørt smør eller Sauce Mousseline, asparges suppe, garniture til fiske og stegeretter, asparges kan også serveres rå i salat eller som snack.
Se mere om aspargsen her
|
|
|