|
Hvide asparges
|
Kategori: Rodfrugter
Beskrivelse:Friske, danske hvide asparges fås i maj og juni, importerede fra januar til december. Asparges fås også som konserves.
Hvide asparges skal være sprøde, gerne tykke, og havde en tynd skræl. Den nederste del kan være træet og skal brækkes af. Ved indkøb bør snitfladen være frisk, ikke tør og grå.
Tilberedning:
Da man ikke skræller hovederne på asparges, må asparges skylles for at fjerne sand og jord. Man sætter aspargesskrælleren lige under aspargeshovedet og skræller ned til roden. Er rodende hård, knækkes eller skæres denne af i leddet. Herefter binder man 8-10 asparges sammen med lidt bomuldssnor og denne koges i gryde. Kogetiden afhænger af tykkelsen på de enkelte asparges. Ved hvide asparges er kogetiden 15-20 min. alt efter tykkelse. Kogte hvide asparges kaldes slikasparges og nydes med smør eller hollandaise sauce.
Skal asparges ikke bruges lige med det samme kommes de i isvand for straks at blive afkølet og stoppe kogeprocessen.
Hvide asparges er ikke egnede til frysning.
Anvendelse:
Som reglen frisk kogte med rørt smør eller Sauce Mousseline, asparges suppe, garniture til fiske og stegeretter, asparges kan også serveres rå i salat eller som snack.
Se mere om aspargsen her
|
|
|