Torsk

Kategori:  Torskefisk

Beskrivelse:

I begyndelsen at oktober-november, når vandet for alvor bliver koldere, starter højsæsonen for torsk.

Men torsk er ikke bare torsk.

Der er mange kvaliteter alt afhængig af, hvor de har svømmet rundt og vokset sig store. Fra vesterhavet kommer de fineste torsk, som er faste og hvide og lyse i skindet fordi de går på sandbund.
Modsat er de torsk som fanges omkring bornholm, mere mørke og lidt rødlige i skindet fordi de går på tang og klipper.

Men fælles for dem er at de er en mager og sund spise, der er skabt til slankekure. Og så er der ingen ben i at fjerne de få regulære fiskeben.

En god frisk blank torsk skal helst have runde former, men aligevel være fast i kødet. En dejlig huntorsk kan dog godt være lidt løsere i kødet, det er kun naturligt når rognen har tæret på dens ressurcer.

Torsk kaldes iøvrigt også kabliau, som frit oversat betyder "torsk uden hoved". Førhen blev torsken altid landet og handlet med hoved men i dag renses de fleste fisk ude på havet.
Og tilbage er altså en torsk med det fine navn kabliau.

Torsken er velegnet til både kogning, stegning og gratinering.

Torsk ... klik på billedet for at komme tilbage