Røget lammekølle

Kategori:  Lam og får

Beskrivelse:

Røget lammekølle kan købes med eller uden ben. Sidstnævnte er nemmest at skære. Førstnævnte har lidt kraftigere smag.

Har man selv slagtet eller købt halvt/helt lam kan man nogle steder få den lokale røgmand til at salte og røge køllen, eller man selv salter den og sender den til koldrøgning.

Røget lammekølle er en stor delikatesse til frokost, forret og natmad.

Røget lammekølle kan også koges, eller man kan skære af den til nogle anretninger og koge resten. Det er vigtigt, at røget lammekølle skæres papirtyndt, helst på pålægsmaskine, hvis den er uden ben. Den er nemmest at skære hvis den er meget kold, eller hvis den har været frosset så knapt optøet.

Man kan godt skære mange skiver af den knapt optøede kølle og derefter fryse den ned i passende portionspakker

Holdbarhed i dybfryser ca. 3-4 mdr. for udskåret/hel røget lammekølle