Debat forum



fastelavnsboller


Fra   :  pia Olsen

Dato : 2005-01-27
Vist   :  317 gange
300 gram Hvedemel
100 gram Margarine smeltet
1 sp. Sukker
1 ½ dl. Vand lunkent
½ pk. Gær
1 tsk. Eddike

Fyld: creme eller syltetøj
Pynt: glasur

Hævning 2 gange 15 min. Bagning ca. 12 min. I ovn ved Gæren opløses i lunkent vand evt. i Tupperware røreskål Margarinen smeltes og afkøles vedemel, sukker, eddike og margarine tilsættes i Tupperware røreskål Læg låg på røreskålen og ryst dejen sammen Åben låget og vend dejen med Tupperware dejskraber Sæt låg på skålen igen. Fyld lidt varmt vand i vasken og stil dejen til hævning i vasken ca. 15 min. Rul dejen ud til størrelsen 24 cm x 40 cm Del dejen med dejskraber til 15 stykker (8 cm x 8 cm) Læg fyld – syltetøj, remonce eller creme på midten Fold hjørne mod hjørne af stykkerne mod midten brug delskraber Fastelavnsbollerne lægges på smurt bageplade med folden nedad Hævning 15 min. På pladen. Pensel bollerne med vand eller kaffe Bages i ovn i ca. 12 min. Ved 200 grader. Pynt de varme fastelavnsboller med glasur OBS: Hvis der anvendes tørgær kan alle ingredienser tilsættes på en gang, dog skal margarinen smeltes og afkøles inden tilsætning. 200 grader velbekommen. PIA




Her kan du indlægge en kommentar til dette emne.

Dit navn Navn

Din kommentar





Tilbage til kategori "Fastelavn"Debat forum hovedmenu