Resultat ved søgning efter "græskar" : 254 opskrifter fundet
Kokkens favoritter
Syltede græskar med vanilje
Græskaret skrælles og skæres i passende stykker, lægges i lage af 10 gr. salt, 2 dcl eddike til hver l. vand i et døgn.
Sukkerlage af ½ l. vand, 600-700 gr. sukker, 6 tsk vaniljesukker pr. kg. græskar, evt stødt ingefær....
se mere her
De bedste knækbrød
Bland de tørre indgredienser i en skål.
Rør olie og vand heri, så dejen bliver til en tyk "grød".
Halvdelen lægges på et bagepapier, og et nyt stykke bagepapier lægges ovenpå.
Rul "grøden" ud med en kagerulle til et stort flat...
se mere her
Græskartærte - Pumpkin Pie
Bland mel og sukker i en skål. Smuldr fedtstoffet i og tilsæt æg samt evt. lidt vand. Arbejd dejen sammen til en fast masse. Lad den stå koldt et øjeblik.
Rul dejen ud og beklæd et tærtefad ca 24 cm. i diameter med den. Forbag derefter...
se mere her
Ristede græskarkerner
Fjern så meget af det slimede græskarkød som muligt. Skyl kernerne grundigt og lad vandet løbe fra.
Put kernerne i en gryde og hæld vand over så det dækker. Kom lidt salt i, og lad det koge i ca. 20 minutter.
Spred kernerne ud i en...
se mere her
Græskar syltet som asier
Skær græskarkødet i strimler, ca. så tykke og lange som en finger. Læg dem i den sammenrørte, kolde saltlage, og lad dem trække i 1 døgn under let pres.
Afdryp græskarkødet i en si, og kasser saltlagen. Kog en lage af eddike, vand og...
se mere her
Møllehjul eller Brydebrød
Udrør gæren i væsken. Tilsat olie og salt, og derefter valgte fyld. Suppler med mel indtil konsistensen er passende på dejen. Hellere lidt for klæbende end for tør. Skulle det ske at dejen bliver for tør, så læg et stykke plastfilm over...
se mere her
Et måltid i et græskar
Skær en 15 cm. rund skive af toppen på græskaret.
Skær sådan at stilken sidder i midten af skiven.
Snit kanten til, så skiven ikke falder ned i græskaret, når den atter lægges på som låg.
Fjern kerner og pulp fra græskarret og...
se mere her
Bagt græskarsalat med nødder
Halver Hokkaido og skrab kernerne ud.
Skær græskaret i både og skær skrællen af.
Skær frugtkødet i mindre stykker.
Bland krydderierne og vend græskarkødet sammen med dem og olien.
Bred det ud på bagepapir på en bageplade og bag...
se mere her
Græskarmarmelade
Græskarret renses, skrælles og rives på råkostjernet. Æblerne udhules og rives fint.
Græskar, æbler og ananas bringes i kog med væden. Marmeladen koges mør ca. 15 minutter under låg.
Sukker kommes ved og der smages til med...
se mere her
Græskarkage med orange ostecreme
Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Heri røres olie, mel samt bagepulver og krydderier. Vend til sidst groftreven græskar og hakkede græskarkerner i.
Bages i form ca. 23x33 cm. med bagepapir ved 175 grader C alm. ovn i 30 minutter....
se mere her