Brændende kærlighed Opskrift fra Alletiders Kogebogs ugemadplan EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Brændende kærlighed

Antal:
Pers.



Opskrifterne her er en del af Alletiders Kogebogs ugemadplan.
Se ugemadplanerne her


Du kan også få tilsendt ugemadplanen til din mailadresse.
Tilmeld dig her
Brændende kærlighed 4 Brændende kærlighed 1 Brændende kærlighed 2 Brændende kærlighed 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Bacon i tern
400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
    1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
  Kartoffelmos: 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
    Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.


Forklaring:

Skræl kartofler og del dem i passende stykker. Kog kartoflerne til de er godt møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre (ryst gryden et par gange). Mos kartoflerne. Tilsæt mælk mens du rører rundt med en elpisker så mosen bliver luftig. Tilsæt smør, salt og peber.

Steg baconstykkerne til de er gyldne. Hæld det meste af fedtet fra og brun løgene i resten til de er gyldne.

Anret kartoffelmosen på et fad. Drys hakket persille over mosen og drys bacon og løg rundt om.



Energi:
KJ total 7185 (1710 kcal)
KJ pr. Pers. 1796 (427 kcal)
Vægt ialt 1825 gram
Vægt pr. Pers. 456 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 393 KJ (93 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 12.9 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.5 (25 stemmer)

Opskriften er vist 41811 gange,
og udskrevet 9197 gange.

Poul Erik  -  2007-02-01 15:28:00
Hvis man koger kartoflerne uden salt er de lettere at mose, Man kan så salte mosen

Poul Erik  -  2007-02-01 15:29:45
En knivspids Dijonsennep giver mosen en lidt pikant smag

Mette  -  2007-03-18 18:41:41
Rødbeder er et must til brændende kærlighed

Pernille  -  2007-04-26 07:48:52
små stykker hådt ristede pølser i det er rigtig godt

monse  -  2007-04-28 12:08:36
Lun lidt æbele på en separat pande, og hæld til sidst, det tager lidt af det fede

sofie  -  2007-05-03 13:02:13
det er en dejlig opskrift den har jeg nydt med stor appetit og serverede den til min mor og hun syntes også den var god, så mange tak for en god opskrift

Mie  -  2008-02-21 00:08:54
Der skal ikke pølser eller æble i "Brændende Kærlighed". Opskriften er den rigtige, nemlig den gode gamle. Dog ligner det ikke røget spæk, men røget bacon på billedet. Man kan bruge begge dele. Dejlig opskrift

Mie  -  2008-02-21 00:09:06
Der skal ikke pølser eller æble i "Brændende Kærlighed". Opskriften er den rigtige, nemlig den gode gamle. Dog ligner det ikke røget spæk, men røget bacon på billedet. Man kan bruge begge dele. Dejlig opskrift

Risa  -  2008-02-21 09:01:36
Gulerod i små tern, stegt sammen med løgene smager godt, og gør retten sundere.

Gitte  -  2008-02-21 12:16:21
Jeg kommer altid røde beber og gullerødder i. God måde at få ungerne til at spise flere grøntsager på. God opskrift

tina  -  2008-02-22 19:16:56
vi putter altid selleri, gulerødder, spinat ell. lign i kartoffelmosen. Vi bytter også løg ud med porre. UHM - mos er stærkt vanedannende.

Lena  -  2008-10-30 11:15:40
Opskriften lyder da meget god.. ristede løg på bæger/dåse kan også bruges. Rødbeder er et must, et drys grønne krydderurter giver et ekstra pift og ser indbydende ud. Husk også "engelsk sauce", HP sauce og Heinz ketchup på bordet. Hver sin smag. Forstår bare ikke lige den der salat, der er vist på billedet. Burde den ikke bare være en forret? I stedet for de bløde løg kan jeg i hvert fald stærkt anbefale de ristede løg. Dem kan man så servere i en separat skål... ikke alle kan li' de der "bløde bøf-løg" og da især ikke børn.

Lene  -  2008-11-05 14:28:35
Aftensmad i aften :)

Jonna Kristensen  -  2009-09-24 11:40:34
HUSK!! at koge kartofler uden salt, ellers bliver mosen "lang og klistret"

Lone  -  2009-09-24 17:06:05
Brug hellere gaffel eller piskeris til at lave mosen med. Med en el-pisker bliver mosen meget nemt klistret og lang. Der findes specielle "stampere" til mos.

Tanni  -  2009-09-25 16:04:01
Vi plejer at tilsætte røget medister i tern til baconen når det skal ristes. Har aldrig serveret det med løg, men det skal da prøves! Og som Mette skriver - syltede rødbeder er et must! Evt. hakket i tern, men hele skiver ved siden af er også lækkert.

  -  2009-10-01 14:19:04
dette er absolut familiens livret,jeg kommer først saltet i mosen til sidst,og lidt muskatnød. Rødbeder kan ikke undværes

ruth  -  2009-10-04 22:17:01
Dijonsennep i mosen er godt,kan erstattes med et æg der pisket i sammen med med salt og peber.