Spørgsmål efter opskrift

2014-06-24
Spørgsmål fra   :  Ruth E. Bjeldbak
Spørgsmål   :  forret
I opskriften indgår bl.a   :  Carpaccio og lufttøret skinke + 2 ting mere
Bemærkninger   :  
Jeg skal bruge en let forret med 4 små kødstykker + tilbehør, har fået det til en fest engang jeg kan huske 2 af dem carpaccio og lufttørret skinke men ikke tilbehøret. Det var bare en fin lille anretning Venlig hilsen Ruth

Svar til Ruth E. Bjeldbak   :  
Hej Ruth

Det er meget svært at komme med et bud på hvad det kan være når vi ikke kan se eller smage.

Beklager meget
Per




2014-06-22
Spørgsmål fra   :  Ivan ndersen
Spørgsmål   :  kotelet calcutta
I opskriften indgår bl.a   :  svinekoteletter, ris, ananas, karry og et rødorange krydderi-pulver (kan ikke huske, hvad det hedder :-) )
Bemærkninger   :  
Koteletter og ananas steges. risene koges og anrettes i en slags "toppe"

Svar til Ivan ndersen   :  
Hej Ivan

Vi har en opskrift på Calcutta kotelet her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2014-06-21
Spørgsmål fra   :  Tina
Spørgsmål   :  Mørksej med lækkert på
I opskriften indgår bl.a   :  Mørksej, hakkede mandler, hvidløg, hakkede krydderurter, smør, salt ,peber
Bemærkninger   :  
Min svigerinde har lavet retten men kan ikke huske opskriften. Ingredienserne snøres ovenpå fisken og bages i ovnen i 20 min Men hvilket forholdog hvilke krydderurter? Og hvordan laves det? Forslag til mættende salater modtages også gerne.

Svar til Tina   :  
Hej Tina

Jeg tror det er Mandelglaseret mørksej med persillerodskompot og dildsauce som din svigerinde har lavet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2014-06-21
Spørgsmål fra   :  Helen Buchardt
Spørgsmål   :  Brunchpandekager Paris
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan købes i Irma

Svar til Helen Buchardt   :  
Hej Helen

Jeg kender ikke brunchpandekagerne fra Irma, og paris ved jeg ikke hvor passer ind.

Jeg vil tror at en brunchpandekage er det vi her på siden kalder for amrikanske pandekager som er nogle små tykke pandekager.

Med venlig hilsen
Per




2014-06-18
Spørgsmål fra   :  Lene
Spørgsmål   :  Paneret flæsk
I opskriften indgår bl.a   :  Kan man stege flæsk dagen i forvejen..
Bemærkninger   :  


Svar til Lene   :  
Hej Lene

Du kan godt stege paneret flæsk dagen før, men du risikere at det bliver blødt og tørt samtidigt, så det vil jeg ikke anbefale.

Med venlig hilsen
Per




2014-06-17
Spørgsmål fra   :  maritha krarup hansen
Spørgsmål   :  dyre kød
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har fået et halv dådyr og ved ikke hvordan jeg tilbereder det. der er kølle, bov ,ryg og bryst. på forhånd tak hvis i kan hjælpe mig
Bemærkninger   :  


Svar til maritha krarup hansen   :  
Hej Maritha

Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og her vælger det punkt der heder ingredienser, så finder du et punkt med dådyr lidt nede på listen. Her har vi opdelt ingredienserne i de udskæringer der findes på et dådyr.

Se dyreopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2014-06-15
Spørgsmål fra   :  Frieda Sell
Spørgsmål   :  Brød og boller uden mel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hei, jeg har 2 barnebarn som har ADHD. Jeg vil gerne bage uden mel og sukker og håber jeg for lidt hjælp. Mange mange tak. Mvh Frieda

Svar til Frieda Sell   :  
Hej Frieda

Normalt med brød og boller tænkes der på glutenfrit, men måske du kan bruge opskrift på stenalderbrød, det er helt uden mel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2014-06-11
Spørgsmål fra   :  Lise Jensen
Spørgsmål   :  rugklapper
I opskriften indgår bl.a   :  opskriften jeg mangler på rugklapper indeholder 8 dl grønsagsjucie og resten kan jeg desværre ikke huske jeg vil blive glad for at få opskriften på forhånd tak. Lise
Bemærkninger   :  


Svar til Lise Jensen   :  
Hej Lis

Vi har ingen opskrift på rugklapper med grønsagsjuice, så det må været et andet sted du har set den.

Med venlig hilsen
Per




2014-06-08
Spørgsmål fra   :  Tulle
Spørgsmål   :  Sund,hurtig mad i en travl hverdag.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej. Kunne der ikke laves en liste med hurtige og sunde opskrifter til den travle familie, der evt, har en sammenhæng så en ret kan stærkke til eks. 2 dage. bruger selv at lave dobb.kødsovs som kan bruges næste dag på mange måder, er det med k.mos, kommer jeg resten i et ovenfast fad lige til oven næste dag, eller er der kun lidt k.sovs så til pitsa,pandekager m/salat o.s.v. I dag tror jeg ikke mange unge tænker ind/har overskud til hvordan de let kan få et godt og sundt (alternativ til fastfood)ved at bruge rester næste dag. Håber for mine børn og børnebørn at de derved ville få mere varieret end det ofte gør. Kunne der bare laves en tråd om hvordan du undgår madspild og bruger rester var det måske en ide. Jeg har mange da jeg er alene og derfor altid står med rester, og gerne giver ideer videre i sådan en tråd/side. Mormor Tulle

Svar til Tulle   :  
Hej Tulle

Det kommer jo meget an på hvilke rester man har hvad der kan laves af dem, jeg tror det er svært at komme med forslag som vil kunne bruges i ret mange tilfælde.

Med venlig hilsen
Per




2014-06-07
Spørgsmål fra   :  Dorte Lindenhann
Spørgsmål   :  king kur asiatisk nudelsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  meget velsmagende nudelsuppe min søn har smagt på en asiatisk restaurant i Viborg. Han mener der var oksekød o.g evt. æg i retten. Håber det er nok oplysninger.
Bemærkninger   :  


Svar til Dorte Lindenhann   :  
Hej Dorthe

Det er desværre ikke en ret som vi har opskriften på.

Beklager meget
Per




2014-06-05
Spørgsmål fra   :  Cecilie Wolf
Spørgsmål   :  Pighvar rogn
I opskriften indgår bl.a   :  Pighvar rogn, hvordan tilbereder jeg det på en spændende måde ?
Bemærkninger   :  


Svar til Cecilie Wolf   :  
Hej Cecilie

Du kan koge den, eller stege den på pande i smør, men det er måske ikke så spænende.
Men det er normalt ikke noget som bliver brugt.

Jeg er lidt i tvivl om hvor stor rignen egentlig er, men jeg har fundet en opskrift frem her som er beregnet til torskerogn, den kunne måske bruges.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2014-06-04
Spørgsmål fra   :  Gunver Maria Sørensen
Spørgsmål   :  jordbærtærte
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ønsker at vide om der findes en opskrift på jordbærtærte uden sødmælk , men eventuelt med rismælk eller havremælk.
Bemærkninger   :  


Svar til Gunver Maria Sørensen   :  
Hej Gunver

Opskrifter med sødmælk eller mælk i det hele taget kan fint udskiftes med rismælk eller havremælk, så du kan bruge almindelige opskrifter på jordbærtærter. Der er så det om du ønsker det skal være med mørdejsbund eller mazarinbund.

Hvis grunden til at du vil bage uden sødmælk er pga. lactoceintolerans så skal du være opmærksom på at skifte smøret ud med margarine som er mælkefri, og vanillecremen skal jo også mælkefri.

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2014

Se spørgsmålene for februar 2014

Se spørgsmålene for marts 2014

Se spørgsmålene for april 2014

Se spørgsmålene for maj 2014

Se spørgsmålene for juni 2014

Se spørgsmålene for juli 2014

Se spørgsmålene for august 2014

Se spørgsmålene for september 2014

Se spørgsmålene for oktober 2014

Se spørgsmålene for november 2014

Se spørgsmålene for december 2014