Spørgsmål efter opskrift

2014-12-28
Spørgsmål fra   :  Hanne
Spørgsmål   :  Saft Budding
I opskriften indgår bl.a   :  budding(gele lignende) lavet af frugt saft serveres m/råcreme
Bemærkninger   :  
Denne dessert serverede vores farmor altid til jul, og når der ellers kom middags gæster. Vi kan desværre ikke spørge hende selv , vi mistede hende i 1984. Opskriften stammer muligvis tilbage fra omkring 191o, eller måske før og er muligvis specielt kendt på Fyn ,da det er der familien stammer fra. På forhånd tak & Godt nytår til alle !

Svar til Hanne   :  
Hej Hanne

Min opskrift er norsk. 2,5 dl ribs eller hindbærsaft, 1 dl vand,ca. 100 gr. sukker, 1 æggehvide, 5 bl. husblas, 0,5 dl kogende vand.

Husblassen lægges i blød i koldt vand. Saft, vand, sukker og æggehvide piskes kraftigt til det bliver stiv. Tilsæt så den opløste husblas, pisk lidt igen til det bliver stift. Hæld op i glasskål og stil det koldt. Server med vanillesauce.

Med venlig hilsen
Helle Sørensen




2014-12-25
Spørgsmål fra   :  lilly
Spørgsmål   :  hollandaisesovs
I opskriften indgår bl.a   :  æg. smør,citronsaft, bullion
Bemærkninger   :  


Svar til lilly   :  
Hej Lilly

Hermed en opskrift på Hollandaisesauce.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2014-12-24
Spørgsmål fra   :  Jørgen Marcher
Spørgsmål   :  risengrød kogt i høkasse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Er det muligt at nogen ligger inde med en opskrift på kogning af risengrød kogt i det man kalde en høkasse ????????

Svar til Jørgen Marcher   :  
Hej Jørgen

Du følger anvisningen på pakken, når du har tilsat risene og mælken igen er bragt i kog pakker du gryden ind, f.eks i sengen i dyner, den skal vel stå et par timer. Du kan koge den op igen når du tager den ud hvis den mangler lidt.

Med venlig hilsen
Per




2014-12-23
Spørgsmål fra   :  Karin Madsen
Spørgsmål   :  Vinfromage/vingele
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidvin, æblemost, husplads, vanellestænger
Bemærkninger   :  
Vores mor i Sønderjylland lavede den og den var højrød og blev sejr Eret med råcreme. M.v.h. Bertel og Karin

Svar til Karin Madsen   :  
Hej Karin

Det er godt nok ikke helt den ønskede opskrift, men du kan skifte solbærsaften ud med hvidvin og æblemost.

Se opskrift på gelerand her

Med venlig hilsen
Per




2014-12-20
Spørgsmål fra   :  harriet nielsen
Spørgsmål   :  tranebær figen dadel chutney
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til harriet nielsen   :  
Hej Harriet

Det er desværre ikke en opskrift vi ligger inde med.

Beklager meget
Per




2014-12-18
Spørgsmål fra   :  Lis Olsen
Spørgsmål   :  Tilbehør til røget fasanbryst.
I opskriften indgår bl.a   :  Tilbehør til røget fasanbryst.
Bemærkninger   :  


Svar til Lis Olsen   :  
Hej Lis

Det kunne være en grøn blandet salat med cumerland sauce og portvinssky samt brød.

Sauce cumberland

Portvinssky

Med venlig hilsen
Per




2014-12-18
Spørgsmål fra   :  birgit frederiksen
Spørgsmål   :  småkager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
uden gluten og lactose

Svar til birgit frederiksen   :  
Hej Birgit

Vi har en udvidet søgning hvor du kan vælge flere allergier samtidig, bla. mælk og gluten, og hvis du i retter vælger småkager, så kommer der lidt forskellige opskrifter frem.

Se udvidet søgning her

Med venlig hilsen
Per




2014-12-18
Spørgsmål fra   :  Inger Andersen
Spørgsmål   :  Fenikel og æbler
I opskriften indgår bl.a   :  der er fenikel og æbler dresing
Bemærkninger   :  


Svar til Inger Andersen   :  
Hej Inger

Jeg har svært ved at se hvad spørgsmålet er her.

Med venlig hilsen
Per




2014-12-16
Spørgsmål fra   :  Sonja
Spørgsmål   :  kan ikke lade mig være
I opskriften indgår bl.a   :  småkage
Bemærkninger   :  
set på tv2.kongelige hofleverandøre. Teforretning.d16-12-14

Svar til Sonja   :  
Hej Sonja

Til 90 småkager skal der bruges:
375 g blødt smør
250 g sukker
1 æg
125 g mandler
250 g mel

Smør og sukker røres grundigt, og ægget kommes i. Mandlerne smuttes og hakkes fint og kommes i dejen. Til sidst tilsættes det sigtede mel. Kagerne bages ved 180 grader i ca. 8 minutter, til de er gyldne i kanten. Afkøles på en bagerist

Med venlig hilsen
Per




2014-12-15
Spørgsmål fra   :  lis olsen
Spørgsmål   :  syltet rødkål
I opskriften indgår bl.a   :  frisk rødkål, eddike, ribssaft, sukker og salt
Bemærkninger   :  
jeg har lavet hjemmelavet rødkål og ser jeg ikke kan fryse det, vil så sylte det i stedet for, men hvordan? mvh. lis

Svar til lis olsen   :  
Hej Lis

Ja rødkål bliver helt blød og kedelig af at blive frossen, men jeg er ikke helt med. Den rødkål du har lavet, er den ikke med eddike og sukker??

Vi har en opskrift her som du måske kan bruge.

Se opskriften her

Rødkål med eddike og sukker har lang holdbarhed på køl.

Med venlig hilsen
Per




2014-12-13
Spørgsmål fra   :  adda christensen
Spørgsmål   :  RAMONA SMØREPÅLÆG fra Mønsteds fabrikker i efterkrigsårene
I opskriften indgår bl.a   :  Gulerødder
Bemærkninger   :  
Kunne købes i nittenhundrede fyrrene

Svar til adda christensen   :  
Hej Adda

Jeg kan ikke se hvad spørgsmålet er, men jeg går ud fra at det er en opskrift du efterlyser??

Det kan jeg desværre ikke hjælpe med.

Med venlig hilsen
Per




2014-12-12
Spørgsmål fra   :  Inge Rasmussen
Spørgsmål   :  Kokosmasse. Hvad kan det bruges til
I opskriften indgår bl.a   :  Kokosmasse. Hvad kan det bruges til ? Jeg har fået detforærende. Kan det bages som kokosmakroner?
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Rasmussen   :  
Hej Inge

Odense marcipan har lidt opskrifter med denne kokosmasse, jeg kender den ikke selv.

Du kan blande 200 g. kokosmasse med 1 past. æg og sætte den på plade som toppe, bages ved 180 grader C i 15 minutter.

Med venlig hilsen
Per




2014-12-12
Spørgsmål fra   :  ulla andersen
Spørgsmål   :  rutebiler
I opskriften indgår bl.a   :   æ ggehvide,florsukker cacao osv?
Bemærkninger   :  
rutebiler

Svar til ulla andersen   :  
Hej Ulla

Hermed en opskrift på rutebiler.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2014-12-09
Spørgsmål fra   :  Sussanne Olesen
Spørgsmål   :  kabelbrud
I opskriften indgår bl.a   :  Dej , kanel ?
Bemærkninger   :  
Det er en kage/wienerbrød

Svar til Sussanne Olesen   :  
Hej Susanne

Det er desværre ikke en opskrift som vi kender.

Med venlig hilsen
Per




2014-12-09
Spørgsmål fra   :  anna-mette christensen
Spørgsmål   :  advendtskringler
I opskriften indgår bl.a   :  smør fløde mel,sukker evt gær formes til kringler og dyppes i perlesukker
Bemærkninger   :  
min mor havde opskriften som var en trykt opskrift er ikke sikker på om det var en amo opskrift.vi bagte dem altid til advendt for 30-35 år siden

Svar til anna-mette christensen   :  
Hej Anna-Mette

Du skriver evt. ved gær, så kunne det være gammeldags sukkerkringler???

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2014-12-07
Spørgsmål fra   :  connie lykke
Spørgsmål   :  syltede grisetæer
I opskriften indgår bl.a   :  hej har i en god opskrift på hvordan vi laver syltede grisetæer som i gamle dage. vh Lykke
Bemærkninger   :  


Svar til connie lykke   :  
Hej Connie

vi har en opskrift på syltede grisetæer her som jeg håber du vil synes om.

Se opskrifter

Med venlig hilsen
Per




2014-12-05
Spørgsmål fra   :  Tanya
Spørgsmål   :  Det er en ris ret (vidst nok med kalv)
I opskriften indgår bl.a   :  Det er en ris ret (vidst nok med kalv) hvor man ved spisebordet selv tilføjer evt. Rosiner, peanuts, kogt æg, ananas stykker, muligvis også salat.
Bemærkninger   :  


Svar til Tanya   :  
Hej Tanya

Det lyder som ristaffel, den er for det meste på gris, men vi har en enkelt ret med oksekød her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2014-12-05
Spørgsmål fra   :  lillian hetemi
Spørgsmål   :  kan man fryse kogte kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lillian hetemi   :  
Hej Lillian

Kogte kartofler egner sig ikke til frysning, de bliver vandet og underlige i konsistensen. Jeg ved godt at man kan købe kartofler på frost, men jeg tror de har nogle andre muligheder i forhold til indfrysning.

Med venlig hilsen
Per




2014-12-04
Spørgsmål fra   :  Lisbeth jørgensen
Spørgsmål   :  Rundstykker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lisbeth jørgensen   :  
Hej Lisbeth

hermed en opskrift på rundstykker.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2014-12-04
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  klatkager
I opskriften indgår bl.a   :  jeg skal lave klatkager til 24 personer, hvor meget grød og ingredienser skal jeg bruge? Grøden har jeg købt færdig lavet. På forhånd tak Susanne
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Jeg sender dig en opskrift på klatkager her, den er oprindelig til 2 personer, men du kan ændre størrelsen på opskriften op til de 24.

For at se hvor meget 1 dl. risengrød vejer, så kan du holde musen over navnet, men ca. 110 g. pr dl.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2014-12-03
Spørgsmål fra   :  Bodil
Spørgsmål   :  Redaktørens røde sild
I opskriften indgår bl.a   :  -sildefileter sennep tomatpure løg
Bemærkninger   :  
sildefileterne pensles med sennep og rulles sammen og steges ligges i et fad og alle de andre ingredienser kommes over

Svar til Bodil   :  
Hej Bodil

Jeg kan desværre kun give dig et halvt svar, tomatpuren som må være til lagen, har jeg ingen opskrift på, men de stegte sild med sennep har vi en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2014-12-01
Spørgsmål fra   :  Helle
Spørgsmål   :  klejner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Min mormor lavede nogle fantastiske kejner, store, tykke, bløde og garanteret fede. Man kunne kun spise en. Kender nogen en opskrift der lyder som disse.

Svar til Helle   :  
Hej Helle

Tænker det komme an på hvor store man skærer dejen, men vi har opskrifter på gærklejner, kunne det være sådan nogle??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2014

Se spørgsmålene for februar 2014

Se spørgsmålene for marts 2014

Se spørgsmålene for april 2014

Se spørgsmålene for maj 2014

Se spørgsmålene for juni 2014

Se spørgsmålene for juli 2014

Se spørgsmålene for august 2014

Se spørgsmålene for september 2014

Se spørgsmålene for oktober 2014

Se spørgsmålene for november 2014

Se spørgsmålene for december 2014