Kærnevælling - kærnemælksvælling med flæsk og rugbrød
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Mælken bringes i kog
Risen drysses i under omrøring Det koges i 20 min. under jævnlig omrøring Smages til med sukker Flæsket spises på groft rugbrød sammen med vællingen |
|
Opskriften er vist 37339 gange,
og udskrevet 434 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (32 stemmer) |
|
Kommentarer Birgit - 2021-05-05 08:16:03 Kærnemælk koges med hakkede byggryn og koges med lidt majsmeljæver så det ikke skiller og lidt sukker. Flæsket skal være røget kæbesnitte i skiver, stegt som man kan li det. Steges sammen med løg. Rugbrød, flæsk og stegefedt serveres på sidetallerken, så man kan dyppe rugbrødet i fedtet med løg og vællingen til. Nette - 2020-02-14 18:09:53 En stor klat flødeskum oven på vællingen gør underværker - og smør på brødet er ikke at foragte. kurt. Odder - 2019-04-23 16:12:58 opskriften på kærnevællingen er ok,men flæsket skal skæres i min. 5mm tykke skiver og steges så de er bløde ag saftige. Så skæres de i tern og drysses på vællingen sammen med lidt fedt fra stegningen. rugbrød er en smagssag, jeg foretrækker ekstra flæsk. God appetit!! Marianne - 2018-01-14 13:50:49 SÅDAN skal rigtig kærnemælksvælling laves Har nydt det flere kolde vinterdage som barn og nyder det stadig Dorte, Kerteminde - 2016-04-15 20:26:29 Kærnevælling skal laves med hele byggryn og må under ingen omstændigheder koge, da kærnemælken da vil skille. Det letsaltede flæsk steges helt sprød og spises, sammen med rugbrødet, med fingrene. Har ofte spist denne herlige østjyske egnsret som barn, da min mor havde bragt opskriften med til Fyn. anonym - 2014-12-04 12:07:09 Vaskevælling... Står i en gammel kogebog fra 1945 min mor har fra husholdningsskolen 😀 Vi fik den af og til (i sydjylland) Leif - 2013-09-22 01:26:33 Husk, at dette letsaltede flæsk skal steges sprødt... Det mangler helt i opskriften... Peter - 2013-02-03 17:38:24 Husk at omrøre hele tiden under opvarmningen af kærnemælken,så skiller den ikke så meget-der kan med fordel tilsættes citronsaft til sidst,også naturligvis spegepølsemadder dertil,velbekomme Nord - 2012-12-06 12:40:17 Kan med fordel afrundes med lidt piskefløde. Rugbrødet smøres evt. En rigtig lækker ret. anonym - 2012-10-19 16:06:47 Det er bare en gammel ret som vi simpelthen var helt tossede med som børn. Smager godt med et stykke rugbrød med smør på. Lars - 2012-06-17 13:10:48 Smager bare for lækkert...tilsæt evt rosiner til kærnevællingen.... Ex-jyde - 2012-02-09 18:45:26 Jeg voksede op med kærnevælling på madprogrammet hos mine bedsteforældre - det var èn af livretterne som jeg tog med mig over i voksenlivet. Nu laver jeg det indimellem når jeg er alene Herlig spise - men sikkert ikke politisk korrekt. 1234 - 2011-08-31 08:28:29 hvor mange er der til i opskriften ?? Jens - 2009-01-05 20:43:40 Kærnevælling med flæskebrød, er en egnsret fra Østjylland og der skal ikke bruges ris men Byggryn! Retten skal skille lidt, men skiller mindst, hvis du bruger rigtig gammeldags kærnemælk, og hele byggryn fremfor valsede - betyder tilgengæld lidt længere kogetid, ca en time. P.S: På vaskedage blev der tit serveret kærnemælksvælling, da det var let at lave. Brød og flæsk spises uden brug af kniv og gaffel. Pia Hjort - 2008-09-29 13:21:04 Dette var den bedste ret, da jeg var barn, min bror og jeg elskede det. Jeg har hørt at den er sønderjysk. Ib Ahm Nielsen - 2008-08-27 14:54:55 Har prøvet at lave denne kærnemælks vælling, men uanset hvilken slags kærnemælk jeg bruger vil den skille, godt nok samler den sig lidt igen efter kogning et kvarters tid, men ikke godt nok. Er der nogen der har et tip til hvordan jeg undgår at den skiller ? Rikke - 2007-11-18 15:19:46 Det har ikke noget med kærnemælksvælling at gøre! lotte - 2005-01-01 01:01:01 Ja vi undlader bare flæsk anonym - 2005-01-01 01:01:01 det smager bare så godt anonym - 2005-01-01 01:01:01 rigtig godt - også med bløde stegte løg til anonym - 2005-01-01 01:01:01 den er bare go´´ |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne