Flødeostekage med appelsin

Flødeostekage med appelsin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Oste - Flødeost

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
50 g.koldt smør
75 g.hvedemel
0.5 tsk.sukker
½ spsk.vand
 
 Fyld:
200 g.flødeost naturel 70+ (37%)
1.25 dl.friskpresset appelsinsaft
2 æggeblommer (str. mellem)
85 g.sukker
2 tsk.fintrevet appelsinskal
 spsk.hvedemel
2 æggehvider (str. mellem)
50 g.smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
 
Opskrift:
Bund:
Forbagning: Ca. 10 min. ved 200°.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til blandingen ligner revet ost. Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen med vandet. Tryk dejen ud i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen. Lad bunden blive i springformen efter forbagning.

Fyld:
Bagning: Ca. ½ time ved 200°.

Skær flødeosten i mindre stykker, og kom den i en skål. Pisk osten blød ved at tilsætte appelsinsaft lidt ad gangen. Pisk æggeblommerne i. Pisk sukker og appelsinskal i til det er luftigt. Vend hvedemel i. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen. Hæld dejen i springformen. Fordel den smeltede chokolade i et fint mønster på dejen Bag kagen midt i ovnen til den er hævet og gylden. Afkøl kagen på en bagerist. Flødeostekagen falder lidt sammen og er let fugtig.





karakterer:
Opskriften er vist 14630 gange,
og udskrevet 287 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-12-30 14:36:09
Glimrende, hvis man er indstillet på en lidt syrlig smag.