Skumfiduser
Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vand, vanillesukker og sukker afvejes, og sættes til at koge ved svag varme.
Når massen koger svagt røres den opblødte husblas i, og massen skal stå og småkoge ved svag varme, og under omrøring. Lidt frugtfarve hældes ned i sukkermassen En almindelig bradepande overstrøs med flormelis med en si, så der ligger ca. ½ cm. over hele pladen. Efter 20 minutter tager man gryden af blusset, og lader den afkøle nogle minutter, hvorefter massen piskes med en elpisker til den er blevet "hvid" og cremeagtig. (Jo mere der piskes, jo luftigere skumfiduser). Derefter hældes massen ud over bradepanden, og fordeles ud, så den ikke bliver for tyk. Herefter strøs flormelis over (med si) - bare massen er dækket. Smæk herefter benene op og nyd noget lækkert eller en god film - eller byg et tårn, og efter ca. en time har du en kæmpe skumfidus, der er klar til at blive klippet (Efter klipning skal kanterne indgnides i flormelis, så de ikke klistrer sammen). |
|
Opskriften er vist 190953 gange,
og udskrevet 3922 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (176 stemmer) |
|
Kommentarer Merete - 2021-01-23 11:34:53 Helt fantastiske har aldrig prøvet at lave skumfiduser før og så lykkes det i første forsøg med denne opskrift Jeg erstattede vand medbledet jordbær og ribssyltetøj det giver en dejlig smag Emma - 2018-05-05 20:15:53 Jeg lavede dem i dag og jeg tilføjede 2 spiseskefulde frysetørrede hindbær i noget af blandingen. Og det blev mega lækkert. Svend erik - 2017-11-21 10:34:23 Jeg lavede 1000 skumfiduser til mine børnebørn. Smagte ekstremt godt, men hvis jeg var jer ville jeg nok lave en lidt mindre portion. knæk og bræk der ude venner :)) Janika - 2017-01-15 09:45:07 Jeg prøvede den her opskrift sammen med en opskrift fra Tyskland. Den tyske opskrift brugte en blanding af stivelse (kartoffelmel i mit tilfælde) og flormelis til at forhindre at det klistrer sammen. Det virker rigtig godt, og det bliver heller ikke helt så sødt. dennis - 2016-04-30 21:45:17 Jeg har lavet dem 2 gange nu og de er blevet rigtig gode begge gange......det er en utrolig nem opskrift ☺ Mette - 2015-12-23 17:47:05 Enten er 20 husblasblade for meget, eller også er opskriften ubrugelig! Massen kunne ikke piskes ret lang tid. Hang fast på elpiskeren. Kunne ikke komme ud af skålen. Får aldrig hverken skål eller elpiskeren ren igen. carina Jensen - 2015-09-07 22:25:21 Kan man lave dem med mindre sukker i Lou - 2014-12-27 08:44:36 210g=210ml Og jeg bruger bagepapir i stedet for flormelis i bradepanden, og venter med at 'pudre' til massen er stivnet. Aka-Bikki - 2014-08-23 22:35:29 Hvor meget svar 210g vand til ml? anonym - 2014-05-05 11:19:36 Det smagte godt Nanna og Ida - 2013-06-08 15:12:24 vi prøvede os frem med at komme lakridspulver i! det var en succes!! vi fik et fantastisk resultat med 1 dl. lakridspulver i (dette kan købes i fx. matas) :D anonym - 2013-02-15 09:54:18 De her skumfiduset er de bedste der findes på jorden vil virkelig anbefale dem Line - 2012-12-17 16:21:45 Dem der spørger om hvor mange grader ovnen skal stå på:SKUMFIDUSSER SKAL IKKE I OVNEN Line - 2012-12-17 15:49:32 Ja, der skal 2 pakker husblas i... Miig - 2012-11-19 17:06:37 Ajj main Glæder mig til at lave dem heller mig lykkke ;D Mali - 2012-11-15 10:58:51 putter agar agar i spisser ikk gelatin Mig - 2012-11-15 10:17:26 Hvor varmt er svag varme Elsker Slik - 2012-11-14 19:33:07 Er Det Goode Svar Tak .. Og skal man putte husblas i fordi spisser ikke gris Svar Tak Eller kan man for noget andet husblas som ikke er gris i Hjælp og svar tak Liva - 2012-09-27 16:06:44 Hej. Når vanilie sukker, sukker, og vand skal koges - Skal det så røres rundt? Jeanette - 2012-08-07 17:58:48 Det er nok noget af det mest ulækre at få i munden. Puh en klam konsistens. Og så smager de kun af sukker. Den der Fidus - 2012-07-16 10:15:00 De er skide gode!! Sofie - 2012-03-21 14:57:34 De ser rigtig gode ud:D de skal laves en dag! Og til dem der spørg hvor mange grader ovnen skal stå på, Så skal de ikke i ovnen de skal stå og hvile ved stuetemp. I cirka en time:) rikke - 2012-01-07 20:06:34 hvorfor stivner mine allerede imens jeg pisker?? massen kunne ikke flyde ud på pladen for den havde allerede sat sig :s Victoria - 2011-12-12 10:06:22 mmmmmmmm de ser gode ud Mig - 2011-12-03 16:00:52 Det kan anbefales at bruge et pizzahjul til udskæringen! Bibi - 2011-11-23 19:43:17 prøv at tilsætte 1/4 tsk citronsyre så bliver de bare endnu bedre Færøerne - 2011-11-23 17:13:25 De smagte dejligt! Vibse - 2011-10-10 20:20:27 De er helt fantastiske :-) har lavet dem et par gange nu, og er ved at eksperimentere med at lave skumbananer :-) man kan sagtens overtrække skumfiduserne med mørk chokolade, det bliver de kun bedre af :-) Mig - 2011-08-04 01:36:38 Hej kan godt lave dem uden husblas?? :-) Vegetarfidusen - 2011-08-03 07:47:36 Hvor meget agar i pulver form skal man bruge, hvis det skal svare til 2. pk. husblas? Alma Ge - 2011-05-23 19:59:01 Jeg synes sku fiduser er alt for store kan an ikke lave dem mindre Tassern - 2011-05-08 18:43:58 Lækker opskrift^^ -Ser dog ikke spiselig ud i starten..XD Piigen! :D - 2011-04-06 20:17:49 Heeej deee ser super godt ud og lækre men jeg vil bare lige spørge om er der nogle der ved hvis man ikk sætter husblas på hva smager den så af altså hva tror i fordi spiser nemlig ikk gelatine altså jo normalt i slik og andre sager men køber det ik osv forstå mig ret. Skumfidusen - 2011-03-31 16:17:39 tag to husblas fra én af pakkerne så er den lige i skabet Sara - 2011-03-26 20:54:05 UNderholdende oplevelse. Brugte alt for meget flormelis nok, men ellers ret vellykket. og til de mange spørgsmål omkring grader til ovn... SKUMFIDUSERNE SKAL IKKE I OVN ! anonym - 2011-03-16 14:43:24 i må gerne skrive hvor mange grader ovnen skal stå på. Lalla&Sarah - 2011-02-12 14:56:24 er 2 pakker husblas ikke for meget??? er det ikk to blade :b Isa - 2010-12-27 15:13:35 Opblødt i varmt eller koldt vand? The vegeterian - 2010-12-25 19:28:48 Til Vegetaren: der er noget der hedder "agar agar", som er et algeprodukt :) Man kan få det som pulver eller flager. jeg vil anbefale pulverformen, da det er meget lettere :) du kan måske købe det i en helsekost ;) anonym - 2010-12-13 20:15:22 Lige til dig pigen der spurgte om hvad husblas er... Jeg er selv 12 år... Det er gelatine og hvis du ikke hved hvad det er, så er det en form for stivelse der er lavet af afkogte knogler. slik-elskeren - 2010-11-21 13:20:55 Mine skumfiduser er ved at blive pisket :) Men de ser lækkre ud nu! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne