Spandauere
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Rør gæren ud i det kolde vand. Pisk æggeblommer, salt, og sukker i, smuldr de 15 g fedtstof i melet og bland det med gærvæden. Ælt dejen godt sammen og lad den hvile 15 min.
Læg margarinen mellem 2 stk. pergamentpapir eller plastfolie og rul den til et kvadrat ca. 20 x 20 cm. Sørg for at kanterne er så lige som muligt.
Rul dejen til en stor kvadratisk plade ca. 45 x 45 cm.
Læg den udrullede margarine på skrå midt over dejpladen, bøj de fire dejhjørner ind mod midten. Rul herefter dejen ud. Frem og tilbage og fra side til side. Fold dejen i 3 lag og læg den koldt i 15 min.
Rul atter dejen ud og fold den i 3 lag. Lad atter dejen hvile i 15 min. (Gentag processen 2 - 3 gange) og lad dejen hvile 15 min mellem hver udrulning.
Skær kanterne rene med en skarp kniv efter sidste udrulning. Når et tværsnit af dejen viser flere lag, er dejen rigtig.
Del dejen i to dele og rul hver del til en aflang firkant ca. 30 - 40 cm. Skær dejen i kvadrater på 10 x 10 cm. Rør marcipanmassen blød med lidt vand. Sæt en top marcipanmasse midt på hver kvadrat. Fold dejen ind mod midten og tryk dem sammen, så der dannes en hulning. Læg en tsk marmelade eller frugtmos i fordybningen. Lad spandauerne hæve ca. 20 min på en smurt plade. Pensl spandauerne med æg og drys med hakkede mandler og perlesukker. Bag dem som Skrubberne. Spandauere ses ofte med kagecreme, marmelade eller glasur, også chokolade (flydende). |
|
Opskriften er vist 14386 gange,
og udskrevet 273 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Johnno - 2011-07-08 06:13:15 "Rør marcipanmassen blød med lidt vand"?? Hvilken marcipanmasse? den er ikke nævnt under Ingredienser, der står kun "325 g. margarine.". rasmus - 2008-04-05 18:09:28 jeg synes de er rigtig gode |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne